Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – pronađeno oružje kod 38-godišnjaka

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa i dvije krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća od kojih su u četiri nesreće tri osobe teže dok je pet lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo:

Predan pritvorskom nadzorniku zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim muškarcem vezano uz događaj u Katunima.

Pretragama koje su provedene temeljem naloga suda, uz 345 komada streljiva, jučer je pretragom vozila pronađena i oduzeta automatska puška, jedan spremnik i 15 komada streljiva.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 38-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te je sinoć uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 38-godišnjak ostvario i obilježja prekršaja iz čl. 3 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i čl. 21. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu.

Provala u kiosk

U petak, 3. svibnja 2024.g., oko 02:00 sati, u Splitu provaljeno je u kiosk iz kojeg je otuđen novac, alkohol i cigarete. Na mjestu događaja je obavljen očevid. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Tijekom vikenda sankcionirano 780 prometnih prekršaja

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je 780 prekršaja od kojih izdvajamo 253 za prekoračenje  brzine, 48 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 80 za alkohol, 23 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 18 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, 8 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,  te 5 prekršaja za zabranu upravljanja. Utvrđena najveća koncentracija alkohola iznosila je 1,92 g/kg.

Zabilježeno je 20 prometnih nesreća od kojih je deset s ozlijeđenim osobama. Dvije osobe su teže dok je jedanaest lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button