Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – pronašli strojnice

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je razbojništvo prijetnja, pokušaj iznude, tri oštećenja tuđe stvari, tri teške krađe i tri krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća od kojih su dvije nesreće s povrijeđenim osobama. Jedna osoba je teže i jedna je lakše ozlijeđena.

Izdvajamo:

Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabava oružja i eksplozivnih tvari

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom kod kojeg su na širem solinskom području pretragom doma i drugih prostorija koje koristi pronašli jednu strojnicu bez spremnika i jednu puško strojnicu bez spremnika. Protiv spomenutog nadležnom općinskom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabava oružja i eksplozivnih tvari.

Vozač počinio niz prekršaja u prometu, dok je suvozač zatečen s pištoljem

Policijski službenici Postaje prometne policije tijekom kontrole prometa jučer, 16. kolovoza jedan sat iza ponoći uočili su na kolniku Kaštelanske ulice motocikl Piaggio u kršenju prometnih propisa i zapazili kako upravlja 32-godišnji vozač za kojim je raspisana potraga dok je s njim u svojstvu suvozača bio 28-godišnjak također s raspisanom potragom. Na naredbu policije da se zaustavi, vozač se dao u bijeg te potom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.  Radi sprječavanja bijega nad njima su korištena sredstva prisile, lisice za vezivanje. Prilikom postupanja 28-godišnjak je zatečen s pištoljem marke ČZ, call. 7,65 mm sa pripadajućim spremnikom u kojem se nalazilo 5 metaka, a za koji nema dozvolu, te je uz potvrdu oduzet. Odmah su uhićeni i dovedeni u službene prostorije te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je 32-godišnjaku izdan  prekršajni nalog radi izazivanja prometne nesreće s materijalnom  štetom, zbog skretanja na raskrižju protivno prometnim znakovima i vožnje u zabranjenom smjeru, prolaska kroz crveno svjetlo, upravljanja motociklom kojem je istekla valjanost prometne dozvole, te zbog upravljanja motociklom koji je tehnički neispravan i zbog upravljanja motociklom koji nije osiguran policom osiguranja od rizika automobilske odgovornosti sve sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Također je utvrđeno kako je 32-godišnjak upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Protiv 28-godišnjaka se podnosi Optužni prijedlog sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana. Obojica su jučer nakon završenog kriminalističkog istraživanja dovedena na nadležni Općinski prekršajni sud u Splitu.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 384 prekršaja od čega izdvajamo 30 za alkohol, 112 za prekoračenje  brzine, 48 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 20 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 5 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 8 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i jedan prekršaj zbog zabrane upravljanja. Evidentirane su 33 prometne nesreća od kojih 8 s ozlijeđenim osobama od čega su 2 osobe teže i 6 osoba lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Back to top button