Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – provala u Sičanima

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom. Sumnjiči se kako je  u vremenu od 12/16. ožujka ove godine u mjestu Sičane, provalio u radionicu iz koje je  otuđio novac i ukupno šest komada alata, od čega su tri alata pronađena i vraćena vlasniku. Nadležnom državnom odvjetništvu je podnijeto Posebno izviješće kao dopuna kaznene prijave.

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je drska krađa, dva oštećenja tuđe stvari, teška krađa i tri krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je šet prometnih nesreća. Jedna osoba je teže i jedna je lakše ozlijeđena.

Izdvajamo:

Sumnjiči se za razbojništvo

Policijski službenici Policijske postaje Brač tijekom odmah poduzetog intenzivnog kriminalističkog istraživanja, proveli su za sada istraživanje nad  maloljetnikom koji se sumnjiči da je sa još dvije za sada nepoznate osobe počinio razbojništvo nad 24-godišnjim državljaninom BIH-a. Naime, kako smo već ranije izvijestili od 24-godišnjaka koji je bio sa suprugom, u nedjelju u mjestu Milna na otoku Braču, nepoznate su osobe pod prijetnjama smrću zatražile da skine majicu sa oznakom nogometnog kluba koju je nosio na sebi i da im je preda. Kako je oštećeni odbio predati majicu, muškarci su nastavili s upornim prijetnjama, te mopedom krenuli za njima i stajanjem ispred vozila zaustavili ga a potom su  udarali po vozilu i nastavili upućivati prijetnje smrću nakon čega im je iz straha za život sebe i supruge predao majicu. Protiv maloljetnog počinitelja je podnijeto Posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež kao dopuna kaznene prijave. Nastavlja se kriminalističko istraživanje.

Uhićen nakon krađe vozila

Jučer oko 18.30 sati u mjestu Okrug Gornji, otuđeno je  osobno vozilo “Mitsubishi” koje je vlasnik ostavio bez nadzora i s ključem u bravi. Neposredno potom je muškarac koji se vozilom udaljio izazvao prometnu nesreću u Trogiru s materijalnom štetom. Po dojavi su odmah u potrazi angažirani policijski službenici, te je otuđeno vozilo od strane pripadnika Interventne jedinice policije nešto poslije 19.30 zaustavljeno u Solinu kada je utvrđeno da vozilom upravlja 43-godišnjak kojem je obavljenim testiranjem utvrđena prisutnost alkohola. Uhićen je uz uporabu sredstava prisile i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje, dok je vozilo vraćeno vlasniku.

Sumnjiči se za prijetnju i oštećenje tuđe stvari

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom. Sumnjiči se da je 17. travnja ove godine u Kaštel Sućurcu čekićem razbio prednje vjetrobransko staklo na osobnom vozilu Renault Twingo koje je bilo parkirano u dvorištu 47-godišnjeg vlasnika vozila. Nadalje se sumnjiči kako je 25. travnja, također u Kaštel Sućurcu, vrijeđao a potom uputio prijetnje smrću 57-godišnjaku. Odmah po zaprimanju dojave o prijetnji spomenuti muškarac je uhićen i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijetnje i kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari jučer je predan pritvorskom nadzorniku.

Drska krađa

Jučer oko 17.45 sati u Kaštel Sućurcu u prodavaonicu je ušao maskirani muškarac koji je prišao djelatnici za kasom držeći u ruci artikl, a kada mu je krenula naplatiti istrgnuo je novac iz kase i pobjegao. Traga se za počiniteljem.

Povezani članci

Back to top button