Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – recidivist vozio bez vozačke dozvole

Nazor prometa: recidivist vozio bez vozačke dozvole

Jučer, 27.lipnja 2024.godine oko 12.30 sati na području Podstrane policijski službenici zaustavili su 52-godišnjeg vozača motocikla. Obavljenim provjerama utvrđeno je da vozač upravlja motociklom za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima bilo koje kategorije. Obzirom da se radi o recidivistu u činjenu prometnih prekršaja vozač je uhićen i nad njim je provedeno istraživanje. Utvrđeno je da je ostvario obilježje prekršaja iz čl. 289 st.4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud.

Također, jučer je na području Splita zaustavljen vozač osobnog vozila koji je vozio u suprotnom smjeru, a utvrđeno je da se nalazi pod utjecajem alkohola od 0.58 g/kg. Također, vozilo je upućeno na izvanredni tehnički pregled i utvrđeni su mu tri tehnička nedostatka vezano uz razbijenu i oštećenu opremu na vozilu. Vozilo je isključeno iz prometa i oduzete su registarske oznake, a protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu.

Inače, jučer, 27. lipnja 2024.godine na području Splita i Podstrane provedena je akcija nadzora i kontrole prometa te je u vremenu od 07:00 do 15:00 sati sankcionirano čak 100 prometnih prekršaja od čega čak 30 vožnje u suprotnom smjeru, 4 prekršaja nenošenja zaštitne kacige, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom, 1 upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj vožnje djeteta na nepropisan način na motociklu.

Sumnjiči se za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom. Naime kako smo prethodno izvijestili, spomenuti je prethodni dan, 26. lipnja u jutarnjim satima u Splitu, u skladištu prilikom sukoba s 21-godišnjakom zadao mu ubodnu ranu koja je kvalificirana lakšom ozljedom zbog čega je zadržan na bolničkom liječenju.

Po dovršenom istraživanju utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnjak počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u vezi s pokušajem te je jučer uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Split: otkriveni počinitelji 27 džepnih krađa

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 26-godišnjakinjom, oboje državljani Bosne i Hercegovine za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su počinili veći broj krađa na području Splita..

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tijekom travnja, svibnja i lipnja, u centru Splita na štetu stranih državljana samostalno i zajednički počinili čak 27 krađa. Na području najužeg centra grada iz torbi i ruksaka oštećenih osoba krali su novčanike s novcem, te druge vrijedne predmete. Muškarac i žena su hodajući centrom grada,  pretvarajući se da su turisti, koristili gužvu i nepažnju oštećenih kako bi  iz torbi, a posebno ruksaka koje su oštećeni nosili na leđima, otuđili novčanike i druge dragocjenosti.

Materijalna šteta koja je ostvarena opisanim kaznenim djelima cijeni se na oko 12 tisuća eura. Kod 23-godišnjaka je pronađen i oduzet  jedan dio otuđenog novca.

Nakon dovršenog istraživanja 23-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzoniku, a protiv 26-godišnjakinje će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Priveden pritvorskom nadzorniku zbog iznude u pokušaju

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je na štetu  jedne osobe ostvario obilježja kaznenog djela Iznuda u pokušaju.

Naime, 12. lipnja 2024.godine na području Splita, kao što smo ranije izvijestili javnost, oštećeni je napadnut u stanu u Splitu.

U srijedu, 26. lipnja 2024.godine, 43-godišnjak je pronađen, uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 43-godišnjak,  zajedno s još dvije trenutačno nedostupne osobe nakon što im je oštećeni otvorio vrata ušao u stan. Napali su ga kratkim drvenim palicama, zatražili da im da novac, nakon čega su se udaljili.

Nakon dovršenog istraživanja 43-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Split: prekršajno prijavljeni zbog isticanja transparenata neprimjerenog sadržaja

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad  četiri maloljetne osobe za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su narušili javni red i mir na način da su 21. lipnja 2024. godine na igralištu škole u Splitu, u Gajevoj ulici,  istakli sedam transparenata s neprimjerenim crtežima i natpisima. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su na opisani način ostvarili obilježje prekršaja iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega će protiv njih biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog.

Policijski službenici i vatrogasci spasili turiste na  području Vinišća

Jučer,  27. lipnja 2024.godine oko 12 sati policijski službenici u operativnom dežurstvu Policijske postaje Trogir zaprimili su poziv u pomoć. Norveška državljanka nazvala je policiju i rekla da su krenuli u šetnju iznad Vinišća i da su hodali oko tri sata, ali da je njena majka pala. Norveška državljanka je navela da su u ozlijeđeni i dehidrirani i da se ne znaju vratiti u Trogir, te je tražila pomoć.

Policijski službenici su odmah započeli postupak utvrđivanja lokacije i čitavo vrijeme su bili u kontaktu s osobama na terenu putem mobitela. Policijski službenici su žurno izašli na teren, te su zatražili i pomoć vatrogasaca JVP Trogir kako bi isti brodom obilazili područje ispred obale u cilju uočavanja osoba. Traganju su se priključili i vatrogasci  DVD Marina. Policijski službenici su čitavo vrijeme traganja bili u kontaktu s izgubljenim osobama, obavještavali ih da je traganje u tijeku, smirivali i upućivali kuda će se kretati.

Osobe su pronađene na teško prohodnom terenu nekoliko kilometara od Vinišća i u 13:15 sati brodom prevezene u Trogir gdje im je pružena liječnička pomoć.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button