Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Sumnjiči se za krađu parfema

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je tjelesna ozljeda, prijevara, dva oštećenja tuđe stvari, teška krađa i dvije krađe. U posljednja 24 sata evidentirano je deset prometnih nesreća od kojih je pet s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže i šest je lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo:

Muškarac zadobio tešku tjelesnu ozljedu

U subotu rano ujutro oko 2.00 sata u Splitu u ulici Matice Hrvatske ispred ugostiteljskog objekta došlo je do verbalnog, a potom fizičkog sukoba između više osoba, u kojem sukobu je napadnut 28-godišnjak zadobio tešku tjelesnu, a još dvije osobe su zadobile lakše tjelesne ozlijede (20-godišnjak i 18-godišnjak). U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom. Sumnjiči se da je tijekom travnja ove godine u Kaštel Šafiliću, provalio u skladište firme odakle je otuđio gajbe  mineralne vode i bačve piva pričinivši materijalnu štetu u iznosu nešto većem od 20 tisuća kuna. Protiv spomenutog je podnijeto posebno izviješće državnom odvjetništvu.

Sumnjiči se za krađu parfema

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakinjom. Sumnjiči se da je krajem travnja, dana 29. travnja u Splitu iz prodavaonice otuđila  parfeme u vrijednosti od 4.262,00 kune. Nadalje se sumnjiči kako je i dana 5. svibnja u Splitu u prodavaonici otuđila također parfeme i druge artikle u vrijednosti od 2.400,00 kuna. Protiv spomenute je podnijeto posebno izviješće.

Otuđen nakit iz stana

U subotu tijekom jutarnjih sati u Trogiru je nepoznata ženska osoba pristupila na vrata stana 83-godišnjakinje predstavljajući se osobom koja učlanjuje građane u udrugu za pomoć potrebitima. Ulaskom u stan i boravkom unutra iskoristila je nepažnju navedene 83-godišnjakinje kojoj je iz stana otuđila nakit. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Unatoč obavljenim uhićenjima počinitelja takvih kaznenih djela, uvijek postoji mogućnost  pojavljivanja novih osoba s namjerom počinjenja prijevare na štetu starijih osoba. Za više savjeta i informacija kako spriječiti prijevare na štetu starijih osoba upućujemo na poveznicu https://splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr/prevencija-kriminaliteta-32267/korisni-savjeti-32736/kako-sprijeciti-prijevare-na-stetu-starijih-osoba-32954/32954

Rezultati pojačanog nadzora u prometu – od 466 prekršaja 192 prekršaja se odnose na prekoračenje brzine

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 466 prekršaja od čega izdvajamo 79 za alkohol, 192 za prekoračenje  brzine, 38 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 21 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 1 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 zbog zabrane upravljanja i 9 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.
Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 2,38 g/kg.

Zabilježeno je 25 prometnih nesreća od kojih 11 nesreća s ozlijeđeni osobama. Tri osobe su zadobile teže, dok je trinaest osoba lakše ozlijeđeno.

Pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila. Nadalje, ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koristite mobitel tijekom vožnje, koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu, pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu, bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja, pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom, te prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila, te poduzmite i sve drugo što omogućava da vi i drugi budete sigurni u prometu.

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button