Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – U Dugopolju oštećena vrata na stadionu

Jučer, 21. siječnja 2024.godine, oko 17 sati u Dugopolju ispred ulaza na stadion za sada nepoznati muškarac držeći u ruci šipku pokušao je fizički napasti drugog muškarca, a nakon što nije uspio udaljio se s mjesta događaja. Također, uočeno je da su oštrim predmetom oštećena ulazna vrata na službenim prostorijama kluba. Obavljen je očevid i službene osobe su upućene na način podnošenja prijedloga za pokretanje postupka vezano uz oštećenje tuđe stvari.

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena su dva oštećenja tuđe stvari, jedna teška krađa.

U posljednja 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća. Jedna osoba je zadobila teže, a dvije osobe lakše ozlijede.

Izdvajamo:

Oduzeto 3305 tableta ecstasya, 982 grama MDMA i marihuana

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naredbe suda obavljena je pretraga stana kojeg u Splitu koristi 20-godišnjak i policijski službenici su pronašli i oduzeli 987 g marihuane, 982 g MDMA i 3305 tableta ecstasya, te 40 g zdrobljenih tableta ecstasya. Također, pronađena je digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima nalik na drogu i uređaj za vakumiranje.

Uz kaznenu prijavu u subotu je predan pritvorskom nadzoniku.

Ustrajnost policijskih službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suzbijanju zlouporabe droga rezultirala je realizacijom 2349 zapljena tijekom 2023.godine ( 31% više u odnosu na 2022) i dovršetkom 269 kriminalističkih istraživanja nad osobama koji su imali namjeru drogu preprodavati, odnosno utvrđeno je da su ostvarili obilježja kaznenih dijela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama radi čega su kazneno prijavljeni.

U prva dva tjedna ove godine realizirano je čak šest uspješnih kriminalističkih istraživanja tijekom kojih je pronađeno i oduzeta velika količina različitih vrsta droga, što je nastavak uspješnog rada policijskih službenika i u ovoj godini.

Trogir: dovršeno istraživanje imovinskih kaznenih dijela

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je tijekom listopada i studenog 2023.godine ostvario obilježja jedne  teške krađe i dvije krađe na način da je u  listopadu provalio u restoran na području Trogira iz kojeg je otuđio novac. Također u studenom otuđio je novac iz restorana i iz autokampa. Nakon istraživanja protiv 25-godišnjaka je podneseno nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu posebno izviješće kao dopuna kaznenih prijava.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button