Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – U požaru izgorjeli bicikli

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, računalna prijevara, dva oštećenje tuđe stvari, teška krađa i dvije krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća od kojih je u tri nesreće jedna osoba teže dok su tri lakše ozlijeđene.

U požaru izgorjeli bicikli

Sinoć oko 22 sata na Hvaru u mjestu Vrbovska, izbio je požar u drvenoj montažnoj kućici u kojoj se nalazilo šest električnih bicikala, električni punjači, 15 običnih bicikla i sup daske. Požar su ugasili vatrogasci te će se danas obaviti očevid i utvrditi uzrok požara.

Računalna prijevara

U petak je 64-godišnjakinja prijavila računalnu prijevaru. Naime, prije nekog vremena je uložila novac u kupovinu kriptovaluta, da bi je tijekom prošlog tjedna nazvala njoj  nepoznata ženska osoba nakon čega je na svoj mail primila link gdje se od nje tražilo da upiše bankovne osobne podatke što je ona i učinila. Kad je nedugo potom provjerila svoj bankovni račun utvrdila je da joj nedostaje šest tisuća eura te je shvatila da je prevarena. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te nadalje da svoje osobne podatke ne ustupate nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.

U cilju informiranja i savjetovanja građana o sigurnosti na internetu i posebno računalnim prijevarama, Policijska uprava splitsko-dalmatinska provodi projekt naziva „SafetyNet-Bitka za sigurnost“  jer želimo da 2023.godina bude godina sigurnijeg interneta u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta.

U požaru izgorjeli bicikli

Sinoć oko 22 sata na Hvaru u mjestu Vrbovska, izbio je požar u drvenoj montažnoj kućici u kojoj se nalazilo šest električnih bicikala, električni punjači, 15 običnih bicikla i sup daske. Požar su ugasili vatrogasci te će se danas obaviti očevid i utvrditi uzrok požara.

Tijekom vikenda sankcionirano 343 prometna prekršaja

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirana su 343 prekršaja od kojih izdvajamo 59 za prekoračenje  brzine, 57 prekršaj za alkohol, 45 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 12 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 1 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 7 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo te 2 prekršaja za zabranu upravljanja. Utvrđena najveća koncentracija alkohola iznosila je 1,66 g/kg.

Zabilježena je 31 prometna nesreća od kojih je petnaest nesreća s ozlijeđenim osobama. Tri osobe su teže dok ih je osamnaest lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button