Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – uhićen i priveden muškarac koji je počinio pet provala i dva pokušaja provale

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su četiri prijetnje, teška tjelesna ozljeda,  dva oštećenja tuđe stvari, požar na brodu

U posljednja 24 sata evidentirano je devet prometnih nesreća. Dogodilo se jedanaest prometnih nesreća, jedna osoba je teško, a tri osobe su lakše ozlijeđene.

Split: uhićen i priveden muškarac koji je počinio pet provala i dva pokušaja provale

U petak, 17. svibnja 2024.godine, u tijekom noći oko 02:55 sati, zaprimljena je dojava da su u ulici Ruđera Boškovića u Splitu otvorena vrata trgovine, odnosno da postoji sumnja u počinjenje provale. Policijski službenici su izašli na teren, utvrdili opis muškarca koji se dovodio u vezu s dojavom i započeli pretragu užeg i šireg mjesta događaja, te su oko 04.30 sati muškarca pronašli u kockarnici. Uhićen je i doveden u službene prostorije i nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Obavljenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da iz trgovine u koju je provaljeno nije ništa otuđeno.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 25-godišnji muškarac uz ovu provalu počinio još sedam imovinskih kaznenih djela na području Splita.

Tijekom noći 13./14. svibnja 2024.g. provali u ugostiteljski objekt u Bjankinijevoj ulici iz kojeg je otuđio 4.500,00€ i cigarete u vrijednosti 150,00 €.

Nadalje, tijekom noći 16./ 17 svibnja 2024.godine u Šimićevoj ulici  počinio tri provale i to u ugostiteljski objekt, kozmetički salon i frizerski salon iz kojih je otuđio novac, mobitel i tablet, te je u ulici Ruđera Boškovića pokušao dvije provale u dva ugostiteljska objekta. Također, utvrđeno je da je 16./17 svibnja u ulici Ruđera Boškovića iz pekare otuđio 100 €.

Ukupna materijalna šteta počinjenja navedenim kaznenim djelima cijeni se na 5.800,00€. Nakon dovršenog istraživanja 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzoniku.

Priveden pritvorskom nadzoniku zbog požara na brodu

U petak,17.svibnja 2024 .g. oko 19:29 sati zaprimljena je dojava o požaru na brodu u Sjevernoj  luci. Vatrogasci su ugasili požar oko 19:50 sati. Na mjestu događaja obavljen je očevid uz nazočnost inspektora protupožarne zaštite Područnog ureda civilne zaštite Ravnateljstva policije, te je utvrđeno da je centar požara u podpalubnoj kabini, a uzrok požara je nestručno  rukovanje pirotehničkim sredstvom uslijed čega je došlo do aktivacije istog. Na brodu je nastala velika materijalna šteta. Brod je bio smješten na suhom vezu i na njemu su se obavljali radovi za obavljanje kojih je vlasnik angažirao 23-godišnjeg državljanina Bangladeša.

Nakon provedenog istraživanja, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnji strani državljanin Bangladeša ostvario obilježe kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopsanom radnjom ili sredstvom u vezi s kaznenim djelom Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti ( zbog velike materijalne štete), te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzoniku. Također, provest će se postupak sukladno Zakonu o strancima, te je upućena obavijest Državno inspektoratu.

Strani državljanin koji je posjedovao zaštićenu pticu prijavljen za dva kaznena djela

U petak, 17. svibnja 2024.godine u kasnim poslijepodnevnim satima zaprimili smo informaciju da muškarac u centru grada Splita u ruksaku drži pticu koja je zaštićena vrsta. S informacijom je upoznat Državni inspektora, a na teren su upućeni policijski službenici kako bi obavili potrebne provjere. Na mjesto događaja su izašli i djelatnici Državnog inspektorata koji su utvrdili da ovakav način držanja ove životinje istu ugrožava.

Strani državljanin je uhićen i nad njim je provedeno istraživanje, a ptica je privremeno oduzeta i predana djelatnici skloništa za napuštene životinje. Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 37-godišnji državljanin Ukrajine ostvario obilježja kaznenih djela Ubijanje ili mučenje životinja i Uništavanje zaštićenih dijelova prirode radi čega je će biti kazneno prijavljen nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Rezultati nadzora i kontrole prometa na cestama tijekom vikenda- sankcionirano 470 prometnih prekršaja,  najveća koncentracija 1,79 g/kg izmjerena na području Splita

Tijekom vikenda na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske sankcionirano je ukupno 470 prometnih prekršaja od kojih izdvajamo 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 31 prekršaj koji se odnosi na brzinu. Najveća utvrđena nedozvoljena brzina bila je 129 km/h.

Jutros, 20.05.2024. oko 01 sat ujutro , policijski službenici Postaje prometne policije Split zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao vidno alkoholizirani muškarac. izmjerena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1,79 g/kg što je i najveća koncentracija alkohola izmjerena tijekom provedenog nadzora ovog vikenda. Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola, a nakon čega će biti provedeno istraživanje.

Tijekom vikenda zabilježeno je 26 prometnih nesreća, od čega 11 sa povrijeđenim osobama. Dvije osobe su teže, a devet lakše ozlijeđeno.

Ozlijeđena u parku pored autobusnog kolodvora

Jutros, iza ponoći, zaprimljena je informacija da je u bolnici pružena pomoć ženskoj osobi zbog udarca u glavu, te je zadobila tešku ozljedu

Prema prvim informacijama oštećenu je tijekom poslijepodneva bocom u glavu udario njoj poznati muškarac s kojim se nalazila u društvu  u parku pored autobusnog kolodvora u Splitu, nakon čega se muškarac udaljio s mjesta događaja.

Na mjestu događaja obavljen je očevid i traga se za počiniteljem.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button