Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – za utakmicu u Splitu privedeno 46 osoba

Jučer, s početkom u 19:00 sati, u Splitu, na Poljudu održano je javno okupljanje-nogometna utakmica između HNK Hajduk i GNK Dinamo.

Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji iz nadležnosti policije kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja na kojem je danas bilo 30 tisuća posjetitelja.

U sklopu provedbe planiranih mjera i radnji policijski službenici su danas tijekom dana intenzivno bili prisutni na području centra grada, posebno na mjestima gdje su se okupljali navijači, te su uz ostale mjere osiguranja okupljanja, proveli organizirani prihvat i pratnju prijevoza oko 800 gostujućih navijača do mjesta održavanja javnog okupljanja, a osigurana je i pratnja prijevoza istih nakon javnog okupljanja.

Policijski službenici su osigurali cjelokupnu trasu kretanja gostujuće momčadi i gostujućih navijača, te je prijevoz istih protekao bez zabilježenih incidenata, osim što su gostujući navijači su za vrijeme prijevoza do stadiona oštetili staklo na jednom autobusu javnog gradskog prijevoza.

Nakon javnog okupljanja policijski službenici su nastavili osiguravati užu i širu zonu mjesta održavanja javnog okupljanja i centar Grada Splita, u cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira i prevencije protupravnih ponašanja. Nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, niti oštećenja imovine.

Planirane i provedene mjere i radnje policije, te aktivnost policijskih službenika na terenu tijekom čitavog dana rezultirala je time da do ovog trenutka nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Privedeno je ukupno 46 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button