Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – zakopali vozilo nakon teške prometne nesreće

Policijski službenici Policijske postaje Hvar su zaprimili informaciju da je 25. siječnja 2021.godine 25-godišnji muškarac prebačen u splitsku bolnicu jer je zadobio teške tjelesne ozljede. U cilju utvrđivanja načina ozljeđivanja osobe, policajci su obavili razgovor s liječnikom koji je naveo kako mu je kao uzrok navedeno da je muškarac pao niz stepenice. Policijski službenici su pregledali navodno mjesto događaj, obavili razgovore, ali tijekom prikupljanja uočili su nelogičnosti i nejasnoće.

Obzirom na utvrđene nelogičnosti, te da je 25-godišnjak do sada evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja, nastavili su prikupljati informacije i došli do saznanja kako postoji mogućnost da je 25- godišnjak imao prometnu nesreću radi čega su izvršili detaljan obilazak lokalnih cesta koje vode od Jelse i mjesta Vrisnik prema drugim obližnjim mjestima. Između mjesta Zavala i Ivan Dolac uočili su svježe tragove kočenja i bočnog zanošenja vozila, odnosno mjesto gdje se vjerojatno dogodila prometna nesreća, ali na tom mjestu pronađeni su samo dijelovi vozila, a nije pronađeno vozilo.

Daljnjim radom na terenu došli su do saznanja da se na tom mjestu dogodila prometna nesreća, te da je vozilo najvjerojatnije uklonjeno i skriveno kako se ne bi saznalo za prometnu nesreću. Znajući da je premještanje moguće samo specijaliziranim vozilom, nastavili su prikupljati informacije, te su došli do korisnih saznanja. Daljnjim operativnim radom na terenu i obilaskom šume 29. siječnja, u šumi  u blizini mjesta Vrisnik, pronađen je veći nasip svježe zemlje, a  ispod zemlje pronađeno je zakopano vozilo čije dijelove su policajci pronašli na mjestu prometne nesreće.

Provedenim izvidima utvrđeno je postojanje sumnje da  25-godišnjak nije prilagodio brzinu vozila stanju i uvjetima na cesti uslijed čega je je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom radi čega je protiv njega nadležnom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Također, nastaviti će se daljnje istraživanje ovog događaja.

Sumnjiče se za trgovanje divljim vrstama

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim državljaninom Turske i  53-godišnjim državljaninom Bugarske koji su prethodno zatečeni na području Stinica u Splitu i kod kojih je   pronađeno i oduzeto  više od 520 kilograma morskih organizma-trpova (obuhvaćeni mjerom trajnog lovostaja). Po dovršenom kriminalističkom istraživanju  protiv njih je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Trgovanje divljim vrstama, te su predani pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za počinjenje više  krađa

Policijski službenici PGP Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom kojega su  prethodno, 31.siječnja 2021. u Imotskom  policijski službenici zatekli pri počinjenju kaznenog djela krađe iz osobnog vozila. Uhićen je i doveden u službene prostorije policije, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je tijekom siječnja na području Imotskog osim   navedenog kaznenog djela  pokušaja krađe  počinio još dva kaznena djela krađe kada je iz dva  nezaključana  osobna automobila otuđio novčanik i novac. Zbog sumnje u  počinjenje navedenih  kaznenih djela protiv njega će se podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Informacija

Sinoć oko 21.20 u na kolniku ceste u  Solinu prilikom nadzora prometa policijski službenici pokušali su zaustaviti osobno vozilo, međutim vozač se oglušio na zvučne i svjetlosne signale i nastavio vožnju, a policijski službenici su krenuli za njim. Nakon što ih je  pokušao izgurati s kolnika, a potom udario  u službeno policijsko vozilo zaustavio se. Utvrđeno je da se radi o 57-godišnjaku, koji je  uz uporabu sredstava prisile priveden u službene prostorije  policije i zadržan  do prestanka djelovanja opojnog sredstva( alkohola), nakon čega će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Back to top button