Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – zapaljenje osobnog vozila BMW u Cisti Provo

Fotografija je simbolična

Rano jutros oko 4.30 sati u Cisti Provo došlo je do zapaljenja osobnog vozila BMW, imotskih registarskih oznaka, koje je bilo parkirano uz obiteljsku kuću. Obavlja se očevid i provodi kriminalističko istraživanje.

Izdvojeno:

Uhićen na mjestu izvršenja kaznenog djela

Nakon zaprimljene dojave u nedjelju ujutro, oko 3.00 sata da je provaljeno u ugostiteljski objekt, u Papandopulovoj ulici u Splitu, dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su u objektu uočili nepoznatu mušku osobu koji je kada je ugledao policajce pokušao pobjeći. Policijski službenici su spriječili bijeg osobe uporabom tjelesne snage i stavljena su mu sredstva za vezivanje. Utvrđeno je da se radi o 35-godišnjaku kojem je pružena liječnička pomoć na mjestu događaja jer je imamo zakrvavljene ruke. Doveden je  u službene prostrije radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Na mjestu događaja obavljen je očevid. Utvrđeno je kako je osumnjičeni pokušao otuđiti manji iznos novca iz objekta, novac je pronađen i vraćen vlasniku. Protiv 35-godišnjaka biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.                   

Pronađeno vatreno oružje

U petak, 6. ožujka, oko 20.40 sati, u Splitu na Trgu Gaje Bulata, policijski službenici Interventne jedinice policije zaustavili su 34-godišnjaka koji je kod sebe u torbi imao vatreno oružja. Obavljenim pregledom torbe, utvrđeno je da se u istoj nalazi vatreno oružje, sa sedam komada streljiva. 34-godišnji muškarac je doveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja, te je utvrđeno postojanje sumnje da ne posjeduje odobrenje za nabavu, držanje i nošenje vatrenog oružja, kao ni streljiva, čime je ostvario obilježja iz čl.11. i čl. 30. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. U subotu je uz optužni prijedlog priveden na Općinski prekršajni sud u Splitu.

Protupravna naplata

U subotu, oko 17.30 sati,  u Vukovarskoj ulici u Splitu dva muškarca su ušla u ugostiteljski objekt i uputili prijetnje 26-godišnjaku kojeg su potom i fizički napali te otuđili nekoliko umjetničkih slika. Oštećeni 26-godišnjak je zadobio lakše tjelesne ozljede. Jučer tijekom dana u službene prostorije policije doveden je muškarac koji se dovodi u vezu s događajem i nad njim je u  tijeku kriminalističko istraživanje, dok se traga za još jednom osobom.

Povezani članci

Back to top button