Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – zaplijenjeno 65 kilograma rezanog duhana

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, tri prijevare, šest krađa, tri oštećenja tuđe stvari, tri požara, nedozvoljena trgovina i neovlaštena proizvodnja i promet drogama. U posljednja 24 sata evidentirane su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zaplijenjeno oko 65 kilograma rezanog duhana

Policijski službenici policijske postaje Omiš dovršili kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljene trgovine. Naime, 63-godišnjaka se sumnjiči da je dana 01.12.2020.godine na području Omiša, u teretnom automobilu prevozio 60 paketa s ukupno 30 kilograma rezanog duhana, koje je dragovoljno izručio policijskim službenicima, dok je kriminalističkim istraživanjem kod istog pronađeno i oduzeto još 71 paket s ukupno 35.5 kilograma.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljene trgovine protiv 63-godišnjaka podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pronađen i oduzet heroin

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Naime, kod 41-godišnjaka je tijekom kriminalističkog istraživanja dana 01. prosinca 2020. godine pronađeno i oduzeto 51 gram droge heroin.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 41-godišnjak će danas tijekom dana biti predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Informacija

U ponedjeljak, dana 30. studenog 2020.godine na području Splita zatražena je intervencija policija i dolazak policije zbog buke iz stana. Policijski službenici su po zaprimanju dojave izišli na mjesto događaja te su odmah na vratima stana fizički napadnuti od strane 54-godišnjaka,  u tom trenutku nad istim policijski službenici  uporabljuju sredstva prisile. Međutim, 54-godišnjak nastavlja s pružanjem aktivnog otpora, te se zajedno s policijskim službenicima pada na pod. Liječnička pomoć pružena je policijski službenici te je utvrđeno kako su u ovom događaju  zadobili lakše tjelesne ozljede, također je pružena liječnička pomoć i 54-godišnjaku te je utvrđeno da je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisile prema službenoj osobi protiv 54-godišnjaka podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Požar na plastičnom kontejneru

Jutros oko 02.20 minuta zaprimljena je dojava kako je u Splitu u Šižgorićevoj ulici došlo do požara na plastičnom kontejneru. Utvrđeno da  je u potpunosti izgorio jedan plastični kontejner, te se požar proširio i na branik parkiranoga osobnog automobila. Na mjestu događaja izvršiti će se očevid. Na okolnosti ovog događaja provodimo kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Back to top button