Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Zaplijenjeno više od 17 kilograma marihuane

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama i nedozvoljeno posjedovanje  izrada  i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i drugih prostora koje navedeni koristi na širem trogirskom području. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 9 PVC vreća sa sadržajem ukupno 16.9 kilograma droge marihuane i 3 zasađene stabljike  biljke cannabis sative visine 120 centimetara. Također je pronađeno i oduzeto još 900 grama gospodarskog eksploziva.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je danas predan policijskom pritvorskom  nadzorniku, te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, dovršeno je kriminalističko istraživanje  nad 42-godišnjakom kod kojega je također na širem trogirskom području pronađeno i oduzeto 275 grama marihuane  i  dvije zasađene stabljike biljke cannabis sative.  Zbog sumnje  da je počinio kazneno  djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Sumnjiče  se za krađe

Policijski službenici  I. I II. policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom i 39-godišnjakinjom. Utvrđena je sumnja da je da je 38-godišnjak  u tri navrata sam, te u pet navrata  zajedno  s 39-godišnjakinjom  počinio  kaznena djela krađe kojom prilikom su  tijekom protekla tri mjeseca iz  trgovina na području Splita  otuđili razne prehrambene, kozmetičke i druge proizvode. Ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje  na oko 10 tisuća kuna, a  zbog sumnje u počinjenje navedenih  kaznenih djela protiv njih  će se podnijeti  odgovarajuće kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakinjom kod koje je prethodno,  obavljenom pretragom doma i drugih prostorija koje koristi na širem solinskom području, pronađeno i  oduzeto više komada streljiva i   ručna bomba. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv nje će se podnijeti odgovarajuće prijave.

molimo svjedoke  da se  jave u Postaju prometne policije osobno ili na brojeve  telefona 504-036 ili 504-010.

Povezani članci

Back to top button