Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Zaplijenjeno više od 2 kilograma marihuane

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, računalna prijevara, dva oštećenja tuđe stvari, teška krađa  i  krađa.

U posljednja 24 sata evidentirano je osam prometnih nesreća od kojih četiri s materijalnom štetom. Dvije osobe su  zadobile  teže, a četiri osobe lakše tjelesne ozlijede.

Izdvajamo:

Zaplijenjeno više od  2 kilograma marihuane

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Temeljem naloga obavljena je pretraga  stana i drugih prostorija koje navedeni koristi na solinskom području. Tom prilikom su  pronađene i oduzete 3 PVC vreće s ukupno 2157 grama droge marihuane, 25 grana indijske konoplje i  oprema za uzgoj.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 42-godišnjaka  je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Sumnjiči se za pronevjeru

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije  dovršili su  kriminalističko  istraživanje  nad 36-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je kao  zaposlenik i odgovorna osoba trgovačkog društva  od travnja do studenog 2021. ostvario obilježja kaznenih djela Pronevjera i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave čime je oštetio društvo za iznos veći od 260 tisuća kuna.  Naime, protivno obvezama iz ugovora o radu s poslodavcem izostavio je uplatu dnevnih gotovinskih utržaka na bankovni račun društva, odnosno taj iznos protupravno zadržao za sebe. Isto tako je izvršio neopravdano  storniranje izdanih i fiskaliziranih  gotovinskih računa  i lažno prikazao kako nisu naplaćeni i izdati i taj iznos  protupravno zadržao za sebe.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podneseno posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Računalna prijevara

Zaprimljena je prijava 49-godišnjaka koji je putem društvene mreže prodavao artikle i tom prilikom potencijalnom kupcu dao svoje bankovne podatke nakon čega mu je s računa skinut novac.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u  kupovini ili prodaji on line i da svoje  bankovne  podatke i lozinke ne daju  nikome i da  ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo

Otuđen alat

U vremenu od 30. travnja do 2.svibnja  ulici Gradišćanskih Hrvata u Splitu  provaljeno je u teretno vozilo i otuđen razni alat. Počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 25 tisuća kuna, a policijski izvidi su u tijeku.

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button