Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – zatečen s pištoljem i streljivom

Zatečen s pištoljem i streljivom

Jučer, 07. siječnja, policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije su jučer u Splitu na ulici su kod 28-godišnjaka pronašli pištolj i pripadajuće streljivo. Policijski službenici su 28-godišnjaka uhitili, a oružje i streljivo je oduzeto. Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 28-godišnjak ostvario obilježja prekršaja opisanih u čl. 11 i čl. 30  Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana radi čega će protiv njega biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je prijetnja, prisila prema službenoj osobi, oštećenje tuđe stvari, teška krađa i krađa.

U posljednja 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća, u jednoj prometnoj nesreći četiri osobe su lakše ozlijeđene.

 Izdvajamo:

Sumnjiče se za razbojništvo i razbojničku krađu

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom i 46-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva i razbojničke krađe. Naime, iste se sumnjiči da su zajedno i dogovorno dana 13. prosinca 2023. godine izvršili razbojništvo u prodavaonici u Splitu u Varaždinskoj ulici, a potom su građanina koji ih je pokušao zaustaviti poprskali sprejom s nadražujućom tvari. Protiv 51-godišnjaka i 46-godišnjakinje slijedi podnošenje kaznenih prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Sumnjiči da je sklopio pretplatničke ugovore za mobitele s osobnim podatcima druge osobe

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je na štetu 64-godišnjaka ostvario obilježja kaznenih djela „Prijevara“ i „Zlouporaba osobne isprave“. Naime, nakon što je od oštećenog 64-godišnjaka zaprimljena prijava da je nepoznata osoba bez njegovog znanja, zaključila pretplatnička ugovora s dvije različite tvrtke koje se bave pružanjem telekomunikacijskih usluga, započeto je kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 20-godišnjak na još neutvrđeni način pribavio osobne podatke oštećenog, a potom je s unaprijed smišljenom prijevarnom namjerom i u cilju stjecanja protupravne koristi, s dva različita operatera zaključio pretplatničke ugovore uz koje je dobio i mobitele, a koje je naknadno prodao trećoj osobi, te je na taj način ostvario obilježja kaznenih djela „Prijevara“ i „Zlouporaba osobne isprave“. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma kojeg koristi 20-godišnjak. Pronađeno je i oduzeto nekoliko mobilnih aparata i SIM kartica.

Kriminalističko istraživanje nastavlja se i dalje.

Provala u župni ured u Splitu

U vremenu 06./07. siječnja 2024. godine izvršena je provala u prostorije župnog ureda u Splitu odakle je otuđen novac i nakit. Na mjestu događaja izvršen je očevid. Pričinjena je veća materijalna šteta. U tijeku kriminalističko istraživanje.

Tijekom vikenda sankcionirano 490 prometnih prekršaja

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je 490 prekršaja od kojih izdvajamo 126 za prekoračenje  brzine, 46 za alkohol, 72 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 14 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,12 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo te 2 prekršaja za zabranu upravljanja.

Zabilježeno je 15 prometnih nesreća od kojih su tri nesreće s ozlijeđenim osobama. Jedna osoba je teže dok ih je pet.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button