Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Zatečeni u krađi kablova

Jučer rano ujutro u mjestu Bisko zatečeni su 40-godišnjak i 41-godišnjak u krađi kablova od strane vlasnika. Odmah po zaprimanju dojave Policijski službenici Policijske postaje Sinj su pristupili na mjesto događaja i spomenute muškarce uhitili. Provedenim kriminalističkim istraživanjem se sumnjiče za krađu kablova u vrijednosti oko šest tisuća kuna, te se protiv njih podnosi kaznena prijava za kazneno djelo Krađe sukladno čl.228. Kaznenog zakona.

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je teška tjelesna ozljeda u pokušaju, sedam prijetnji, pronevjera, prijevara, računalna prijevara, utaja, zlouporaba povjerenja, tri oštećenja tuđe stvari, teška krađa i sedam krađa. U posljednja 24 sata evidentirano je jedanaest prometnih nesreća od kojih jedna s poginulom osobom i šest nesreća s ozlijeđenim osobama. Jedna osoba je teško, dok su četiri lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Uhićeni u ugostiteljskom objektu i privedeni u policijsku postaju

Jučer ujutro, nešto poslije 10:30 sati primljena je dojava kako je u Splitu, u ulici Mažuranićevo šetalište, u ugostiteljskom objektu došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem su sudjelovala trojica muškaraca  pri čemu je jedan od njih fizički napao 34-godišnjeg konobara udarajući ga rukama po glavi, dok je drugi uputio prijetnju smrću vlasnici objekta. Odmah po zaprimanju dojave policijski službenici su uhitili spomenute i priveli u policijsku postaju. Zbog napada na 34-godišnjeg konobara i nanošenja ozljeda te zbog upućivanja prijetnji 56-godišnjoj vlasnici objekta nad ovom dvojicom muškaraca se provodi kriminalističko istraživanje, dok je za sada utvrđeno kako je treći muškarac i to 37-godišnjak počinio prekršaj iz čl.13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda te se protiv njega podnosi Optužni prijedlog, dok je po dovršenom istraživanju pušten. Ozlijeđenom 34-godišnjem konobaru je utvrđena lakša tjelesna ozljeda u vidu frakture nosa bez pomaka. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Provala u kuću

Jučer je provaljeno u kuću u Kaštel Starom odakle je otuđen nakit. Obavljen je očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

banner

Povezani članci

1 Komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button