Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Zatečeni u nezakonitom ribolovu

Jučer oko 19 sati  praćenjem podsustava za nadzor državne granice na moru unutar teritorijalnog mora Republike Hrvatske, južno od otoka Palagruže, uočen je ulazak nepoznatog plovila u teritorijalno more Republike Hrvatske, te da se plovilo zaustavilo pored Male Palagruže. Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka informaciju je odmah proslijedio Postaji pomorske policije Split, te je službeno plovilo s Visa upućeno na područje Palagruže. Tehničkim sustavom nadzora državne granice uočeno je plovilo u kojoj se nalazila jedna osoba, a još dvije osobe su bile u  moru.

Policijski službenici su krenuli s otoka Visa prema utvrđenoj lokaciji na kojoj su pronašli plovilo i tri osobe, od kojih se jedna nalazila u gliseru, a dvije su obavljale ronjenje, odnosno nezakoniti ribolov. Utvrđeno je kako se radi o tri strana državljanina Republike Italije, a u gliseru su pronađene tri vreće s izvađenim morskim ježincima.  Plovilo i osobe su prepraćene u luku Vis. Uhićeni su i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

 Kriminalističko istraživanje  vezano za promet 

 Sinoć oko 21,45 sati u ulici  Škrape u Splitu  policijski službenici u službenom vozilu  izdali su naredbu  vozaču motocikla Aprilia, bez registracijske oznake i broja  da se zaustavi, međutim  oglušio se  i nastavio daljnju vožnju. Prilikom bijega poduzeo je radnju  polukružnog okretanja i tijekom vožnje  udario  u  službeno vozilo koje se nalazilo zaustavljeno  uz uključene svjetlosne znakove,  a potom je udario u  još dva parkirana osobna  vozila, nakon čega je s motociklom  pao na tlo. Nitko nije zatražio liječničku pomoć. Na mjestu događaja je obavljen očevid, a vozač   je doveden u službene prostorije policije i zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Back to top button