Crna kronika

Policijski bilten u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, pokušaj razbojništva, dva oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe i krađa. U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je jedna osoba je teže i tri su lakše ozlijeđene.

Izdvojeno:

Sumnjiči se za više drskih krađa u Splitu, Omišu i Makarskoj

Policijski službenici Policijske postaje Omiš u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Makarska proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom koji se sumnjiči za seriju drskih krađa u posljednjih pet dana. Provedenim istraživanjem, spomenuti 25-godišnjak se sumnjiči kako je dana 18. veljače u Omišu, istrgnuo i otuđio dva zlatna lančića s vrata 82-godišnjakinje i to ukupne vrijednosti osam tisuća i petsto kuna. Nadalje se sumnjiči za dvije drske krađe na području Splita i to, 20. veljače, u Vukovarskoj ulici, kada je istrgnuo s vrata i otuđio zlatni lančić 72-godišnjakinji ukupne vrijednosti dvije tisuće kuna, te slijedeći dana 21. veljače u Vijugastoj ulici je istrgnuo i otuđio zlatni lančić s vrata 64-godišnjaka. Također se sumnjiči da je 22. veljače u Makarskoj, istrgnuo i otuđio dva zlatna lančića s vrata 62-godišnjakinje ukupne vrijednosti tri tisuće kuna. Spomenuti je na ulici i to najčešće između 11.00 i 16.00 sati prilazio oštećenima i trgao im lančiće s vrata koje je potom prodavao trgovinama za otkup zlata za što je utvrđeno da je na taj način prisvojio osam tisuća i šesto kuna. Prikupljanjem operativnih informacija i saznanja 25-godišnjak je 22. veljače, u večernjima satima uhićen na području Splita te je slijedeći dan nakon provedenog kriminalističkog istraživanje protiv njega podnijeta kaznena prijava za kaznena djela teške krađe na osobito drzak način iz čl.229. st.1. t.2. Kaznenog zakona.

Teška tjelesna ozljeda u pokušaju

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom koji se sumnjiči kako je 10. siječnja ove godine oko 4.30 sati, Splitu, u ulici Put Supavla, ispred kluba tjelesno napao 28-godišnjaka nanijevši mu ozljedu u vidu frakturu nosne kosti bez pomaka što je okarakterizirano lakšom tjelesnom ozljedom. Danas će uz kaznenu prijavu za kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju biti predan pritvorskom nadzorniku.

Požar na vozilu

Jučer je obavljen očevid požara na osobnom vozilu Audi A6, a koji je izbio prethodni dan oko ponoći na parkiralištu u Solinu u ulici Put Mira. U požaru je izgorio prednji dio vozila, a kako su do istog bila parkirana dva osobna vozila, Golf i Polo, na njima su nagorjeli branici. Uzrok požara je otvoreni plamen, dok se nastala šteta cijeni na iznos od 140 tisuća kuna. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Razbojništva

U petak, 22. veljače oko 20.25 sati, u Kaštel Lukšiću, maskirana osoba je ušla u prodavaonicu te uz prijetnju pištolja od zaposlenice otuđila novac. Obavljen je očevid i traga se za počiniteljem.

Nadalje, zabilježeno je razbojništvo u Solinu, 23. veljače oko jedan sat iza ponoći, kada su u obiteljsku kuću ušla dva nepoznata muškarca i odgurnuli 23-godišnjakinju te fizički napali maloljetnika i pri tome otuđili i oštetili nekoliko predmeta, te se udaljili u nepoznatom pravcu. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Back to top button