Crna kronika

Policijski bilten u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, pet oštećenja tuđe stvari i osam krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježene su četiri prometne nesreće, od kojih tri  s materijalnom štetom. Jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Izdvojeno:

Zaplijenjena marihuana i speed

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom. Od  njega je prethodno, 7. ožujka  na splitskom području  pronađeno i oduzeto  552 grama droge marihuane, te 100 grama droge speed. Po dovršetku kriminalističkog istraživanje  uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Rezultati akcije „Pješak“ i stanje sigurnosti u prometu u veljači  2019. godine

Jučer  je na prometnicama  Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedena akcija u prometu „Pješak“ kojom prilikom je utvrđeno 87 prekršaja od čega 15 prekršaja pješaka i  48 prekršaja vozača prama pješacima, te 14 prekršaja u odnosu na korištenje  sigurnosnog  pojasa za vrijeme vožnje i 2 u odnosu na  korištenje mobitela  za vrijeme upravljanja vozilom. 

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske  u veljači 2019. godine nije bilo smrtno stradalih osoba, dok je u istom periodu prošle godine smrtno stradala jedna osoba.
Iz podataka o prometnim nesrećama  tijekom veljače ove godine bilježimo 156 prometnih nesreća, odnosno 1,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, kada ih je evidentirano 154.  Ozlijeđeno je 95 sudionika prometnih nesreća (78 lakše i 17 teže ozlijeđenih), dok su  u istom razdoblju prošle godine ozlijeđena ukupno74 sudionika prometnih nesreća ( 58 lakše i 17 teže ozlijeđenih).

U najvećem broju slučajeva  neprilagođena brzina, te oduzimanje prednosti prolaska  utvrđeni su kao uzroci prometnih nesreća( njih 20 odnosno 27), dok je u 43 prometne nesreće utvrđena alkoholiziranost sudionika.

Povezani članci

Back to top button