Crna kronika

Policijski bilten u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je razbojništvo, dvije prijetnje, pet teških krađa, dvije krađe i požar.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježene su četiri  prometne nesreće od kojih tri s materijalnom štetom. Jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Izdvojeno:

Razbojništvo u Kaštel Sućurcu

Sinoć oko 20.35 sati u prostor trafike u Kaštel Sućurcu ušao ne nepoznati muškarac i uz prijetnju pištolja uposlenici otuđio novac i cigarete nakon čega se udaljio. Policijski izvidi su u tijeku.

Zaplijenjena marihuana u Makarskoj

Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom provedenim zbog sumnje u počinjenje kaznenog jela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.  Tom prilikom je obavljena pretraga doma i drugih prostorija koje navedeni koristi. Pronađena je i oduzeta oprema za uzgoj i sušenje marihuane, 61 zasađena biljka indijske konoplje visine od 4 do 80 centimetara,  558 grama droge marihuane, te 17 sasušenih stabljika indijske konoplje  ukupne  težine 165 grama. Uz kaznenu prijavu osumnjičenik je doveden policijskom pritvorskom nadzorniku.

Rezultati provedenih  akcija u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedene su pojačane aktivnosti u prometu kojom prilikom je utvrđen 461 prekršaj.

66 osoba zatečeno je u vožnji pod utjecajem alkohola, 100 u prekoračenju brzine, 68 osoba nije koristilo sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, a 23 ih je koristilo mobitel za vrijeme upravljanja vozilom. Evidentirana su  i 22  prekršaja koje su  počinili ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“ od čega najviše u odnosu na  nedopuštenu koncentraciju alkohola.

U tom vremenu evidentirano je 11 prometnih nesreća od kojih 8 s materijalnom štetom. Dvije osobe su teže, a 4 osobe lakše ozlijeđene.

Isto tako, u petak 18. siječnja provedena je akcija Pješak kojom prilikom je evidentirano 17 prekršaja vozača u odnosu na pješake i  60 prekršaja koji su počinili pješaci.

Povezani članci

Back to top button