Crna kronika

Policijski bilten u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, tri oštećenja tuđe stvari, pet teških krađa, jedna krađa i požar na vozilu.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježene su tri prometne nesreće, od kojih jedna s materijalnom štetom. Jedna osoba je lakše, a dvije teško ozlijeđene.

Izdvojeno:

Osumnjičen za počinjenje više kaznenih djela na području Hvara

Policijski službenici Policijske postaje Hvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je od studenog 2015. do srpnja 2017. zajedno s još jednom osobom počinio devet kaznenih djela, od kojih sedam teških krađa i dvije krađe.

Osumnjičen je za sedam provala u kuće, ugostiteljske objekte i stan na području Starog Grada, Jelse i Vrboske, iz kojih je otuđio televizore, razne kućanske aparate i druge predmete, te za krađu raznih predmeta iz kuće u Jelsi, kao i za krađu metalnih poklopaca (šahti) na području Starog Grada.

Ukupna materijalna šteta iznosi više od 200.000 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen je dio otuđenih predmeta.  Također, prilikom pretrage stana osumnjičenika, pronađeno je 78 grama marihuane  i 4,4 ml ulja kanabisa, zbog čega je protiv njega podnesen Optužni prijedlog, sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Postupajući po zaprimljenoj prijavi krađe osobnog vozila Kia Rio, otuđenog 18. ožujka s parkirališta na Dračevcu, policijski službenici su 20. ožujka oko ponoći na području Kaštela zatekli 40-godišnjaka prilikom upravljanja navedenim vozilom, nakon čega je isti uhićen i priveden u službene prostorije, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Osim za krađu vozila Kia Rio, 40-godišnjak je osumnjičen i za provale u tri teretna i jedno kamper vozilo, iz kojih je otuđio uređaje za navigaciju i druge predmete, ukupne vrijednosti oko 20.000 kuna. Spomenute provale počinjene su 18. ožujka na Dračevcu. Tijekom kriminalističkog istraživanja otuđeni predmeti su pronađeni i biti će vraćeni vlasnicima. Protiv 40-godišnjaka je podnesena odgovarajuća prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Drske krađe

Jučer oko 11.30 sati, ulici Miroslava Krleže u Splitu, nepoznati počinitelj je prišao 58-godišnjakinji, te joj iz ruke istrgnuo i otuđio novčanik.

Drska krađa počinjena je jučer i u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, kada je također nepoznati počinitelj prišao 56-godišnjakinji, kojoj je s vrata otrgnuo i otuđio lančić.

Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. U tijeku su izvidi u cilju pronalaska počinitelja.

Požar na vozilu

Sinoć oko 23 sata u Kaštel Starom, izbio je požar na osobnom vozilu Škoda Fabia. Tijekom jutra će se obaviti očevid, radi utvrđivanja uzroka požara i nastale materijalne štete.

Povezani članci

Back to top button