Crna kronika

Policijski bilten u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena su  dva  oštećenja tuđe stvari, dvije  teške krađe i šest požara.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je šest prometnih nesreća, od kojih tri s materijalnom štetom. Dvije osobe su teže, a tri  osobe su lakše  ozlijeđene.

Izdvojeno:

Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedene su pojačane aktivnosti u prometu kojom prilikom su  utvrđena 532  prekršaja. 47 osoba je  zatečeno u vožnji pod utjecajem alkohola, 240 u prekoračenju brzine, 102 osobe nisu koristile sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, a 21 osoba je  koristila mobitel za vrijeme upravljanja vozilom, dok je 7 osoba upravljalo vozilom prije stjecanja tog  prava. Evidentirana su 2 prekršaja koje su  počinili ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“.

U tom vremenu evidentirana je 21 prometna nesreća od čega 8 s materijalnom štetom. Četiri osobe su  teže, a 15 osoba je lakše ozlijeđeno.

Sumnjiče se za razbojništvo

Policijski službenici II. policijske postaje  dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 20-godišnjakom i 21-godišnjakom. Sumnjiče se da su 16. ožujka u noći oko 2,45  za vrijeme vožnje u osobnom vozilu  fizički napali  52-godišnjaka nakon čega su   od njega otuđili novac. Oštećenom 52-godišnjaku je pružena liječnička pomoć i konstatirana lakša tjelesna ozljeda. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje  kaznenih  djela Razbojništvo i Teška tjelesna ozljeda u pokušaju, protiv obojice je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te su dovedeni policijskom pritvorskom nadzorniku.

Razbojništvo u Kaštel Novom

Dana 22. ožujka oko 14,55 u prodavaonicu u Kaštel Novom ušao  je nepoznati počinitelj  i uz prijetnju pištolja uposlenici otuđio novac i cigarete, nakon čega je pobjegao. U tijeku su policijski izvidi.

Provala u stan u Splitu 

Od 22. do 24. ožujka nepoznati počinitelj provalio je u  stan u ulici Put Radoševca u Splitu. Tom prilikom je otuđen novac i nakit, a počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 50 tisuća kuna. Policijski  izvidi su u tijeku.

Povezani članci

Back to top button