Crna kronika

Policijski bilten u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, pet oštećenja tuđe stvari i jedna teška krađa u pokušaju.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je pet prometnih nesreća, od kojih četiri s materijalnom štetom. Jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Izdvojeno:

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici I. Policijske postaje Split su dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je 3. travnja prilikom uporabe vatrenog oružja –  pištolja, kojeg je ilegalno posjedovao, oštetio fasadu zgrade u Ćiril-Metodovoj ulici u Splitu. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana osumnjičenika na području Splita, kojom prilikom je kod njega pronađeno 7,4 grama marihuane.

Protiv 42-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Rezultati 24-satne akcije nadzora brzine na prometnicama PU splitsko-dalmatinske

Prema prethodnoj najavi, policijski službenici su 3. travnja na ukupno 41 lokaciji na području PU splitsko-dalmatinske proveli 24-satnu akciju nadzora brzine.

Kontrolom je obuhvaćeno 624 vozila svih kategorija, te je sankcionirano 229 prekršaja prekoračenja brzine.

I dalje se nastavlja s aktivnostima u prometu, koji će biti usmjereni na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja prekoračenja brzine, ali i na druge prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Povezani članci

Back to top button