Crna kronika

Policijski bilten u protekla 24 sata – još jedan vozač izgubio život na motociklu

Fotografija je simbolična

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je razbojništvo, dvije prijetnje, oštećenje tuđe stvari i teška krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježene su četiri prometne nesreće, od kojih jedna s materijalnom štetom. Jedna osoba je smrtno stradala, a tri su lakše ozlijeđene.

Izdvojeno:

Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom

Na državnoj cesti D8 u Kaštel Kambelovcu protekle noći, oko 2 sata, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 25-godišnji vozač motocikla Honda, bez registracijskih  oznaka.

Osim 25-godišnjaka, u prometnoj nesreći je sudjelovala 21-godišnjakinja, koja je upravljala osobnim vozilom Peugeot, te 25-godišnja putnica u istom vozilu, dok je drugim vozilom Fiat, koje je također sudjelovalo u prometnoj nesreći, upravljala 30-godišnja policijska službenica. Na mjestu događaja prometne nesreće 30-godišnjakinji je utvrđena koncentracija alkohola od 0.65 g/kg u litri izdahnutog zraka.

Obavljen je očevid, kojim je rukovodio zamjenik općinske državne odvjetnice.

Osumnjičen za podmetanje požara

U Policijskoj postaji Omiš je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je od 28. do 30. ožujka u četiri navrata izazvao požar u mjestu Jesenice-Sumpetar, kojom prilikom je izgorjelo oko 2 ha borove šume, maslina i niskog raslinja. Uz kaznenu prijavu, podnesenu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, doveden je pritvorskom nadzorniku.

Osumnjičen za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je počinio više kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave i pronevjere. Utvrđena je sumnja da je, dok je bio zaposlenik teleoperatera, od studenog 2017. do rujna 2018. godine, aktivirao nove linije s ugovornom obvezom i sklapao fiktivne kupoprodajne ugovore na imena postojećih korisnika usluga teleoperatera, bez njihova znanja, nakon čega je sukladno tim ugovorima preuzeo više mobilnih uređaja, ukupne vrijednosti 173.300 kuna.  Protiv njega je podnesena odgovarajuća kaznena prijava.

Uz prijetnju nožem otuđio novac

Nepoznati maskirani muškarac je sinoć oko 22 sata ušao u kiosk u ulici Kralja Zvonimira, kojom prilikom je, prijeteći nožem djelatnici, otuđio novac. Za počiniteljem se traga.

Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu tijekom proteklog vikenda

Na prometnicama PU splitsko-dalmatinske su tijekom proteklog vikenda provedene pojačane aktivnosti u prometu, s naglaskom na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, prekoračenja brzine, nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima i korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Tom prilikom su sankcionirana ukupno 552 prometna prekršaja. 41 osoba zatečena je u vožnji pod utjecajem alkohola, 234 osobe zatečene su u prekoračenju brzine, dok ih je 130 sankcionirano zbog nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, a 16 zbog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Također, 5 osoba je zatečeno prilikom upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 osobe su upravljale vozilom u vrijeme dok im je na snazi bila zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom, a 3 osobe su zatečene u vožnji neregistriranih, odnosno tehnički neispravnih vozila.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 1,92 g/kg.

Zabilježena su i 3 prekršaja recidivista, od kojih se 1 odnosi na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, a 1 na odbijanje podvrgavanju ispitivanja prisutnosti droga u organizmu.

U navedenom periodu zabilježena je 21 prometna nesreća, u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 3 su teško, a 15 ih je lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Back to top button