Crna kronika

Policijski bilten u protekla 24 sata – teške opekline 81-godišnjaka

U pokušaju da ugasi vatru koju je na poljoprivrednoj površini na imotskom području  zapalio za sada nepoznati počinitelj,  teške i po život opasne  ozlijede ( opekotine )    zadobio je  81-godišnjak, te je hospitaliziran u splitskoj bolnici.

Ovom prilikom upozoravamo građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima posebno poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare. Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti  te ugroziti ljudske živote.  Stoga pozivamo sve na odgovorno ponašanje i apeliramo na građane  da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112.

 

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su   tri prijetnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa, četiri krađe, požar na građevini i pet požara otvorenog prostora

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata, zabilježene su četiri prometne nesreće od kojih dvije s  materijalnom štetom. Jedna osoba je lakše i jedna teže  ozlijeđena.

Izdvojeno:

Rezultati provedene  akcije u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedene su pojačane aktivnosti u prometu kojom prilikom je utvrđeno 459 prekršaja. 37 osoba je  zatečeno u vožnji pod utjecajem alkohola i  3 osobe pod utjecajem droge, 136 u prekoračenju brzine, 86 osoba nije koristilo sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, a 32 ih je koristilo mobitel za vrijeme upravljanja vozilom. Evidentirano je 11  prekršaja koje su  počinili ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“ od kojih najviše u odnosu na   nedopuštenu koncentraciju alkohola.

U tom vremenu evidentirano je 12 prometnih nesreća od kojih 6 s materijalnom štetom. Četiri osobe su  teže i četiri  lakše ozlijeđene.

 Dana 2. ožujka  oko 14 sati  na kolniku državne ceste D-8 u Trogiru dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali  osobno vozilo i motocikl. Tom prilikom se motocikl zapalio i u potpunosti izgorio.  Vozač i putnik na motociklu, oba 21-godišnjaci  zadobili su teške tjelesne ozljede i  hospitalizirani su u splitskoj bolnici. Na mjestu događaja policijski službenici su obavili očevid.

Sumnjiči se za izazivanje požara na motociklu

Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom. Utvrđena je sumnja da je 2. ožujka u Makarskoj izazvala požar na mopedu koji  je u potpunosti izgorio. Tom prilikom se vatra proširila i oštetila  vrata, prozor i fasadu stana. Nadalje se sumnjiči da je 24. veljače  na parkiralištu u Makarskoj na dva osobna vozila oštetila brisače. Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i Oštećenje tuđe stvari  dovedena je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici II. Policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom koji se sumnjiči da je tijekom veljače  u Odeskoj ulici u Splitu provalio u ugostiteljski objekt odakle je otuđio novac, razna alkoholna pića i druge stvari. Ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 6 tisuća kuna. Protiv njega je u svezi navedenog kaznenog djela podnijeto posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

Back to top button