Crna kronika

Policijski bilten

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena su dva razbojništva od kojih je jedno u pokušaju, prijetnja, tri oštećenja tuđe stvari, teška krađa i krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je šest prometnih nesreća, od kojih tri s materijalnom štetom. Četiri osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvojeno:

Maloljetnici osumnjičeni za izazivanje požara u Kaštel Starom

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika, u dobi od 16 i 17 godina. Utvrđena je sumnja da su 19. travnja u Kaštel Starom izazvali požar u kojem je izgorjela nadstrešnica ljetnog ugostiteljskog objekta. Materijalna šteta cijeni se na iznos od 75.000 kuna. Protiv maloljetnika je podnesena odgovarajuća prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Drske krađe u Trogiru: osumnjičene dvije osobe

U Policijskoj postaji Trogir je provedeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom 25-godišnjaka. Utvrđena je sumnja da je jedan od njih 18. travnja u ulici Franje Tuđmana u Trogiru, 63-godišnjakinji s vrata otrgnuo i otuđio lančić, dok je 19. travnja na isti način počinio kazneno djelo na štetu 69-godišnjaka, u ulici Kralja Tomislava u Trogiru. Drugi 25-godišnjak sumnjiči se za pomaganje u počinjenju kaznenog djela. Ukupna materijalna šteta iznosi 4000 kuna. Protiv njih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom

U petak, 19. travnja, policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je 3/4. travnja provalio u ugostiteljski objekt u Splitu, kojom prilikom je otuđio alkoholno piće u vrijednosti od 1250 kuna. Osumnjičen je i za krađu dva računala i alkoholnih pića iz drugog ugostiteljskog objekta na području Splita, 4. travnja, kada je počinjena materijalna šteta od 18.000 kuna. Slijedi mu kaznena prijava, zbog kaznenih djela krađe i teške krađe.

Ozlijeđeni u sukobu

Policijski službenici I. Policijske postaje Split su proveli kriminalističko istraživanje nad

23-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je 21. travnja u 4.45 sati u ulici Put Supavla u Splitu, tjelesno napao 22-godišnjaka, kao i 27-godišnjaka koji ga je pokušao spriječiti u napadu na 22-godišnjaka. Sva trojica su zatražila liječničku pomoć, kojom prilikom je utvrđeno da su 22-godišnjak i 27-godišnjak teško, dok je 23-godišnjak lakše ozlijeđen. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 23-godišnjaka je podnesena kaznena prijava, zbog sumnje da je počinio kaznena djela teške tjelesne ozljede.

Razbojništvo u Splitu

Sinoć oko 21 sat, nepoznati maskirani muškarac je ušao u kiosk u Ulici Slobode u Splitu, te prijeteći nožem djelatnici otuđio novac. U tijeku su izvidi u cilju pronalaska počinitelja.

Povezani članci

Back to top button