Crna kronika

Policijsko postupanje u Sinju – 34-godišnjakinji određeno 15 dana zatvora i trajno oduzimanje vozila

Policijski službenici Policijske postaje Sinj jučer tijekom provođenja nadzora i kontrole prometa, zaustavili su 34-godišnju vozačicu osobnog vozila. Provedenom kontrolom utvrdili da je 06. ožujka 2024. godine oko 10,55 sati u mjestu Otok dalmatinski, upravljala osobnim vozilom nakon izvršnosti rješenja o ukidanju i oduzimanju  vozačke dozvole iz članka 286. stavka 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom  čime je počinila prekršaj iz čl. 286. st.12, kažnjiv po čl. 286. st.12., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz primjenu članka 229. stavka 8. istog Zakona. Dovedena je u službene prostorije i nad njom je provedeno kriminalističko istraživanje.

 

Obzirom na realnu sumnju da bi 34-godišnjakinja mogla nastaviti s činjenjem teških prometnih prekršaja, te je do sada tri puta pravomoćno prekršajno sankcionirana zbog teških prometnih prekršaja i izrečene su joj zabrane upravljanja vozilom, 34-godišnjka vozačica je nakon dovršenog istraživanja odvedena na općinski prekršajni sud, a policija je u optužnom prijedlogu predložila izricanje zatvorske kazne, izricanje zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije i trajno oduzimanje vozila s kojim je ostvarila obilježja prekršaja.

 

Nakon razmatranja optužnog prijedloga, sud je 34-godišnjakinji odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, nakon čega je odvedena u Zatvor u Split.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button