Vijesti

Poljski učenici na Sinjskom aerodromu

Kao i prošle godine, grupa učenika zrakoplovnog smjera iz grada Katowica, Republika Poljska, posjetila je aerodrom Sinj u sklopu projekta Erasmus+ EU Mobility Croatia.

Aeroklub Sinj, sa pozicije operatora aerodroma Sinj i ove godine je pozitivno reagirao na prijedlog njihovih voditelja za prihvatom učenika i tematskim predavanjem pa je angažirao svog člana Ivana Tomasovića po istom. Inače, gospodin Tomasović je iskusni motorni pilot, inženjer zračnog prometa zaposlen na zračnoj luci Split a uz to je i dugogodišnja odgovorna osoba za provedbu Naputka i procedura aerodroma Sinj.

Kroz provedeno predavanje, učenici su dobili detaljan uvid u povijest sinjskog aerodroma i aerokluba Sinj, aerodromske procedure i sigurnosne norme, te su neposredno u sklopu predavanja obišli aerodromske operativne površine i zatvorene objekte.

Najviše zanimanja pokazali su pri obilasku hangara i u njemu smještenih zrakoplova a vidjelo se da je cjelokupno predavanje na njih ostavilo vrlo dobar dojam kao i na njihove voditelje.

“Evo već drugu godinu zaredom smo domaćini učenicima iz Poljske a čini se da će se takva praksa i nastaviti. Ovakvi i slični programi, bilo sa inozemnim ili domaćim učenicima, uvijek mogu računati na našu suradnju. Smatramo da uspješan prijenos naših znanja i iskustava na mlađe generacije obogaćuje i nas same kroz zadovoljstvo i dodatnu radnu energiju koji time dobivamo” poruka je iz sinjskog aerokluba.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button