Politika

Ponovni demanti na priopćenje Željka Cvitkovića Đone na priopćenje „Odgovor predsjedniku MO Sinj Tomislavu Barhanoviću: Bez nagađanja, ‘vjerojatno’ i ‘očigledno’, već samo činjenice!“ kojeg potpisuje Tomislav Barhanović prenosimo izvorno i u cijelosti:

Vijećniče Željko Cvitkoviću Đone, ovo je moj zadnji osvrt na vaše komentar i time ću završiti ovu komunikaciju.

Obzirom da očigledno ne razumijete tj. ne želite razumjeti što se događa i o čemu pričamo, nastojati ću ovo sročiti na, nadam se, vama jednostavniji način.

1. Prvoj sjednici MO Sinj, koju je sazvao Grad Sinj a ne ja, ste pristupili saznavši preko lokalnog javnog        servisa. „Za sjednicu sam saznao u 14 sati istog dana održavanja sjednice preko lokalnog javnog servisa.“

Službeni poziv za sjednicu je stigao 2.11.2023.g., dan nakon službenog roka za održavanje sjednice, 1.11.2023.g.

Pa vas pitam, zašto ste došli na sjednicu ako niste dobili službenu pozivnicu od gradske uprave na vrijeme, kada ste već tako veliki legalist te žarko i silno inzistirate na pravovaljanim pozivnicama za sjednice MO Sinj s KLASOM, URUDŽBENIM BROJEM, MJESTOM, TOČNIM DATUMOM,VREMENOM I DNEVNIM REDOM sjednice. Pitajte zašto gradska Uprava, čiji ste član, to radi na nepravilan način i potužite se njima.

2.Sazivanje Prve sjednice MO Sinj „na vrat na nos“ je iniciran od spore i neučinkovite gradske uprave koja je još 16.10.2023. donijela odluku o Pozivu za izradu Programa rada vijeća mjesnih odbora sa područja Grada Sinja za 2024. a javno je objavljena 9 dana nakon toga, 25. listopada 2023.g. Zašto je Odluka 9 dana putovala od vrata do vrata u gradskoj upravi?(Poziv u prilogu sa datumom donošenja odluke te datumom primitka (pečat) u poštanskom uredu 27.10.2023.) Tom odlukom gradske uprave su sva vijeća mjesnih odbora sa područja Grada Sinja dovedena u nepovoljan položaj zbog kratkog roka za održavanje sjednica. Tu se također potužite njima.

Već je svima jasno da sve velike i bitne projekte u našem gradu, pokreće i u najvećem postotku financira Vlada republike Hrvatske i županija Splitsko-Dalmatinska a ne trenutna vlast, te to dovoljno govori o „učinkovitoj i transparentnoj“ gradskoj upravi. A žalosna je činjenica da ovakve projekte prisvajate sebi na vama poznati i prepoznati način.

Kao primjer ću navesti jučer otvoreno igralište „Family point“. Da naši sugrađani budu upoznati, ovaj projekt je podržan prošle godine od strane županije Splitsko- Dalmatinske kroz mandatni program „100 igrališta“ s 10,750.00 eura. Možda bi dobili i više da Grad Sinj nije 2022. godine prijavio projekt na krivi program. No, zato je Ministarstvo regionalnog razvoja podržalo projekt s 550 tisuća kuna, međutim, ni to nije bilo dovoljno da se predstavnike Ministarstva pozove na otvorenje. Na žalost, kao i do sada u svim važnim stvarima za boljitak grada i sugrađana, kitite se tuđim perjem.

Vijećniče Cvitković Đone, za buduće sjednice MO Sinj, pozivi će biti kao i do sada, biti službeno objavljeni na stranicama Grada Sinja a viiećnike MO Sinj ću uz to dodatno obavijestiti na još jedan od sljedećih načina: elektronskim putem (putem elektronske pošte i e-mail adrese) ili poruke preko mobilnih aplikacija (WhatsApp) ili telefonskim pozivom. Naravno, to će biti jedino moguće ako mi „učinkovita“ gradska uprava SLUŽBENO dostavi, već 4 puta tražene podatke na e-mail adresu MO Sinj (mjesniodborsinj11478@gmail.com). Nadam se da vam to odgovara.

Vrijeme je da nakon 9 mjeseci dođete na sjednicu i počnete raditi kao vijećnik MOST-a u MO Sinj, znam da je to teško ali kako bi vi rekli „gdje ima volje ima i načina!“

Lijep pozdrav!
Predsjednik MO Sinj