SportTeme

Ponovno kreće projekt OPEN FUN FOOTBALL SCHOOL

Zajednica športskih udruga Grada Sinja ponovno pokreće projekt OPEN FUN FOOTBALL SCHOOL nakon što su se stekli potrebni uvjeti i odobrena su​ sredstva UEFA-e za četverogodišnji ciklus.
Organizacija CCPA iz Danske i svojim predstavništvom u Hrvatskoj u suradnji s
parterskom organizacijom Društvo sportaša veterana i rekreativaca , financiraju veći dio projekta, kroz sportsku opremu i organizaciju. Općine, sportske zajednice i nogometni klubovi, kao sudionici u projektu, osiguravaju sredstva za lokalni dio financiranja i provedbu
projekta OFFS na svom području. Sredstva koja općine uplaćuju na račun CCPA
Hrvatska namijenjena su za troškove edukativnih seminara volontera- sudionika u
programu.
1. OPEN FUN FOOTBALL SCHOOLS
Open Fun Football Schools je humanitaran, neprofitan i politički neutralan projekt
organiziran od strane Cross Cultures Project Association , Kopenhagen (CCPA) u suradnji s područnim uredima i partnerima.
Osnovna ideja projekta je pedagoški „Fun koncept“ – učenje kroz igru i druženje, koje utječe na fizički, socijalni, emotivni i kognitivni razvoj djeteta. Važno je sudjelovanje, zadovoljstvo igre, poboljšanje razine vještine, a ne i rezultat.​
Trajanje projekta je 5 dana , najčešće od ponedjeljka do petka.
Ime Open Fun Football Schools objašnjava aspekte projekta :
1. Otvoreno za sve – bez obzira na rasu, spol, porijeklo, religiju ili bilo koji pripadnost, bez obzira na razinu vještine ili prethodno znanje.
2. Sve aktivnosti sadrže FUN – zabavne elemente.
3. Nogometne aktivnosti su zastupljene u većini, iako postoji još drugih
zanimljivih obrazovnih , sportsko rekreacijskih sadržaja, igrica i tematskih
radionica s ciljem promocije fizičke aktivnosti i zdravog životnog stila.
4. Djeca razvijaju svoje sposobnosti i usvajaju nova znanja.
Ciljevi: OPEN FUN FOOTBALL SCHOOLS​
Open Fun Football Schools projekt je prvenstveno namijenjen djeci koja nisu do sada sudjelovala u organiziranim sportskim aktivnostima, ili nemaju mogućnosti sudjelovati u sportskim programima, ili trenirati u klubovima. Želimo im omogućiti osjećaj radosti, uzbuđenja, natjecanja, pripadnosti timu kroz sport. Open Fun Football Schools postaju strateški instrumentu u okviru socijalnog razvoja, sportsku suradnju među sportskim (nogometnim) klubovima, školama i njihovim trenerima,
voditeljima, nastavnicima i djecom. Promoviramo toleranciju, miran suživot,
socijalnu koheziju i suradnju među različitim društvenim grupacijama.
Jedan od ciljeva jest da se stvore uvijeti za ženski nogomet koji u zadnje vrijeme, šta u NK Junaku i NK Glavicama 1991, bilježi povećan interes.
Odlazak na seminar u Čakovec za trenerski kadar je 19-21.07.2019.godine, dok bi se projekt sa 200 djece realizirao u zadnjem tjednu ljetnih praznika.

Povezani članci

Back to top button