Kultura

Ponovno otvorena izložba ”Stipe Sikirica – između privatnog i javnog”

U Galeriji Sikirica ponovno je postavljena jubilarna izložba ”Stipe Sikirica – između privatnog i javnog” nastala u čast 85. godine života našeg velikog kipara.
Izložba dokumentira bogatstvo Sikiričinog opusa trajnog protkanog djetinjstvom i odrastanjem u Jabuci i Sinju, ali i bogatstvo umjetnikove biografije obilježene obnašanjem uglednih i značajnih funkcija i iznimnim društvenim angažmanom za napredak hrvatske umjetnosti i kulture. Stipe Sikirica među najboljim je hrvatskim portretistima 20. stoljeća, njegove javne skulpture postavljene su u gotovo svakom hrvatskom gradu, u dva je navrata bio dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, među osnivačima je Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, a grad Sinj zadužio je svojim najboljim djelima (Spomenik alkaru, Na izvoru (Luca), Vratnice crkve Čudotvorne Gospe Sinjske).
Izložbu u Galeriji Sikirica možete razgledati svakim radnim danom od 9 do 12 sati. Također, iz Kulturno umjetničkog središta i Galerije pozivaju sinjske škole da ih kontaktiraju oko dogovora za grupne posjete učenika. Za sve informacije možete se javiti Dragani Modrić, voditeljici Galerije, na broj mobitel 098/914 17 41.

Povezani članci

Back to top button