Vijesti

Poruka gvardijana i župnika povodom proslave svetkovine Velike Gospe

Gvardijan i upravitelj Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Marinko Vukman i župnik fra Antonio Mravak uputili su poruku povodom proslave svetkovine Velike Gospe.

Draga braćo i sestre, dragi hodočasnici u Sinju štujemo i častimo lik Čudotvorne Gospe Sinjske. Okrunili smo ju kao Majku čijim zagovorom je promijenjena prošlost te obranjena vjera i dom, a u slavlju njezina Uznesenja na Nebo častimo je kao Djevicu kojoj pripada vječnost, kao Kraljicu Neba i Zemlje.

U pripremi za ovu veličanstvenu svetkovinu života koja svoj vrhunac ima 15. kolovoza, mnoštvo vas dolazi hodočasteći sa svojim župnim zajednicama, obitelji i prijateljima kako bi se privinuli u krilo Majke i od nje isprosili mnoge milosti. Mi fratri, dok vas radosno iščekujem, razmišljamo o mnoštvu prepješačenih koraka bosih nogu, o nebrojenim spuštenim koljenima dok obilazite oko slike Čudotvorne Gospe Sinjske, o tolikim poljupcima kojima častite lik Majke Marije kao i o velikom broju suza koje poteku s vaših hodočasničkih lica dok se nalazite pred licem drage Gospe. I u svemu tome vidimo vaše traganje za životom u izobilju, za životom u punini. Svako žuljavo stopalo i koljeno, svaki udijeljeni poljubac i suzama orošeno lice samo su vapaj da u vama proteče limfa života, limfa Isusa Krista – Milosrdnog Spasitelja. I vjerujemo da Gospa Marija čuje i vidi vaše vapaje, da ih prepričava svome Sinu sklopljenih ruku te da se u njezinim molitvama Trojedinom Bogu nalaze sve vaše izgovorene prošnje i svaka molitva koja se krije u vašem srcu.

Dragi Gospini štovatelji – tragatelji za životom u izobilju – radosno vas iščekujemo u našem Svetištu Gospe Sinjske zajedno sa našom Majkom – Čudotvornom Gospom koja želi vidjeti vaša lica i čuti vaše molitve. Pohodimo je pripremljena srca, u vjeri i pouzdanju, poniznosti i predanju kako bi svi zajedno mogli u ovaj naš Cetinski kraj i dični alkarski grad kroz dane Velike Gospe spustiti nebo na zemlju, donijeti dašak raja u vrijeme i zajedno sa Čudotvornom Gospom Sinjskom slaviti Boga, izvor i puninu života!

Uime svih franjevaca iz Svetišta Gospe Sinjske svima želimo blagoslovljenu svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo – Veliku Gospu!

Fra Antonio Mravak, župnik

Fra Marinko Vukman, gvardijan“

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button