Kultura

Posjeti turističkih agencija, novinara i studenata AIESEC-a u vrijeme Dana Alke i Velike Gospe

U vrijeme Dana Alke i Velike Gospe, naš grad posjetili su brojni predstavnici turističkih agencija, novinari, kao i studenti iz najveće studentske mreže AIESEC.

U sklopu stalne turističke promocije Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Sinja, za vrijeme Alkarskih svečanosti posjetili su nas, između ostalih, slovenski novinari Darja Urška Longyka i Primož Longyka, urednik Fokusplusa, časopisa specijaliziranog za putovanja ljubitelja adrenalinskog i aktivnog odmora.  U gradu Sinju  boravili su 4. i 5. kolovoza.

Darja Urška Longyka i Primož Longyka, stigli su u pratnji Dina Ivančića, turističkog vodiča i Monike Vrgoč, direktorice Turističke zajednice grada Sinja, koji su ih upoznali s geografskim, povijesnim i kulturnim odrednicama grada, svetištem Čudotvorne Gospe Sinjske, viteškom igrom Alkom i značajem grada Sinja na lokalnoj i nacionalnoj razini. Za vrijeme svog boravka u Sinju, posjetili su Muzej Sinjske alke, crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske, sinjsku tvrđavu Grad i utvrdu Kamičak. Pratili su mimohod 28. povijesnih postrojbi i 304. Sinjsku alku. Dan 5. kolovoza bio im je rezerviran za outdoor aktivnosti pa su se, u pratnji Vedrana Ugrina, djelatnika hotela Alkar, upoznali s dijelom Cetinske krajine krećući se tematskim stazama prema planini Svilaji, obilazeći mjesta kroz koje prolaze staze, preko Pavića Nebesa na Lučane, Zelovo, Svilaju, Satrić, Bitelić, Perućko jezero, Panj, Rumin, Bajagić, Obrovac Sinjski – Han te uz rijeku Cetinu kroz Sinjsko polje.

U nastavku suradnje s najvećom svjetskom studentskom organizacijom AIESEC, grad Sinj su 3. i 4. kolovoza 2019.,  u sklopu dogovorenog programa s Turističkom zajednicom grada Sinja, posjetili studenti: Ana Zhgenti (Gruzija), Dagmara Buczkowska (Poljska), Nabil Kasbaoui (Tunis), Lu Ke (Kina), Veronika Yurievna (Ukrajina), Cemre Unal (Turska), Qiano Liao (Kina), Valentina Andrei (Rumunjska), Rina Narita (Japan), Celine Nuygen (Kanada). Njihovi domaćini bili su: iz Splita Toni Petričević i Tea Kovač, a i iz Sinja Nina Marendić i Iva Šuste.

Svrha njihova dolaska, kao i do sada, bilo je snimanje priloga i pisanje blogova o turističkoj ponudi i potencijalima Grada Sinja i Cetinske krajine. Prilog o gradu Sinju i ovaj put biti će objavljen na raznim društvenim mrežama i blogerskim kolumnama. Ovakav oblik promocije pokazao se učinkovitim za sve mlade turiste koji ciljano dolaze u neku od destinacija koja im je zanimljiva i privlačna.

Ove godine krenulo se s objavama iz Sinja upravo uoči Alkarskih svečanosti, kako bi se što cjelovitije obuhvatila ova naša jedinstvena viteška igra, njen nacionalni i globalni značaj. Poseban ugođaj dodatno je stvaralo i svečano ozračje uz  proslavu  Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja, kao i Mimohod povijesnih postrojbi koji je uprizoren uoči 304. Čoje. Za potrebe snimanja posjetili smo Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, brojne sinjske spomenike, tvrđavu Kamičak i tvrđavu Grad, Muzej Sinjske alke, a potom pratili 304. Alku kao i sve događaje koji su uslijedili nakon pobjede našeg ovogodišnjeg slavodobitnika. Studenti nisu krili oduševljenje gostoprimstvom i viđenim.

U svrhu promocije Sinjske alke, grada Sinja i Republike Hrvatske, za vrijeme alkarskih svečanosti naš grad posjetili su i predstavnici  jedne od najvećih kineskih turističkih agencija CTRIP (koja ima preko sto milijuna korisnika i zapošljava oko 40.000 djelatnika), predvođeni Jenny Yu, nacionalnom TV zvijezdom i influencericom. U njihovom planu snimanja, pored Sinja, ovom prigodom našli su se Dubrovnik, Split, Ston, Klis, Zagreb, Brač, Samobor, Rovinj, Pag i Motovun. U gradu Sinju dočekali su ih gradonačelnica Kristina Križanac, direktorica Turističkog ureda TZGS Monika Vrgoč, te direktor TU TZO Dugopolje Tomislav Balić.

Kako bi u promotivnom video uratku svojim klijentima i potencijalnim kineskim turistima što potpunije prenijeli i vizualno dočarali  kolorit našega grada, Shanghai Ctrip Intl Travel Service Co.LTD  snimili su panoramski pogled sa Sinjske tvrđave, zatim Muzej Sinjske alke, Alkarsku ergelu i alkarske prove. Nastavak je ovo iznimno dobre suradnje iz veljače kada su Dalmatinsku zagoru posjetili predstavnici Turističkih vodiča na kinsekom jeziku predvođeni Danijelom Botićem i Zoranom Janžekom iz Vision One tima.

Ovom prigodom zahvaljujemo se svima koji su pridonijeli ovoj uspješnoj suradnji.

S poštovanjem,

Monika Vrgoč

Direktorica Turističkog ureda

Turistička zajednica grada Sinja

Foto galerija:

Povezani članci

Jedan Komentar

  1. Kad ode u svit da svako trećem prozoru fali grilja svi će poželit doći vidit tu atrakciju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close