Ostalo

Poštujte naše znakove!“- nadzor ispravnosti autobusa za prijevoz djece na području Splitsko-dalmatinske županije

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“  Policijska uprava splitsko-dalmatinska tijekom rujna provodi pojačan nadzor školskih autobusa za prijevoz djece. U vremenu od 08. do 13 rujna 2023.godine  nadzor je proveden na području gradova Imotski, Sinj i u mjestima Primorski Dolac i Srijani.

U pet do sada provedenih nadzora, utvrđeno je ukupno osam  prekršaja -sedam iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  i jedan iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu. Na  pet autobusa za prijevoz djece utvrđeni su  različiti tehnički nedostaci. Vozila su  upućena na izvanredni tehnički pregled, oduzete su im registarske pločica, isključeni su  iz prometa i zabranjeno im je daljnje sudjelovanje u prometu. U svim slučajevima prekršajne prijave su podnesene protiv vozača, odgovornoj osobi u pravnoj i pravnoj osobi.

Također, u jednom slučaju utvrđeno je da je nadzornik tehničke ispravnosti vozila nesavjesno i nestručno obavio tehnički pregled autobusa, te je ovjerio tehnički ispravnost vozila, zbog čega je prekršajno sankcioniran, a također mu je privremeno oduzeta licenca za obavljanje poslova nadzornika tehničke ispravnosti vozila.

Pojačane aktivnosti nadzora i kontrole autobusa za prijevoz djece nastaviti će se dalje i tijekom ovog tjedna.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button