Vijesti

Potpisan predugovor s Rand Shipyardom za proizvodni objekt na Kukuzovcu

U Uredu Gradonačelnika Grada Sinja potpisan je predugovor o kupoprodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, označenoga kao prostorna cjelina broj 11, parcela broj 64, 65, 66, 69, 70 i 71 u ukupnoj površini od 17.939 m2. Ugovor su popisali gradonačelnik Miro Bulj i direktor RAND SHIPYARD d.o.o. iz Kaštel Sućurca Ivan Kljaković Gašpić.
Na građevinskoj parceli, za koju je potpisan predugovor o kupoprodaji zemljišta, investitor namjerava izgraditi proizvodni objekt – halu za proizvodnju brodova s ili bez električnog pogona duljine 5-12 metara, budući da sada tu istu djelatnost obavljaju u derutnom i neadekvatnom prostoru u kojem mu je onemogućeno povećanje fizičkog obima proizvodnje, koje je evidentno iz godine u godinu.
U Gospodarskoj zoni Kukuzovac, investitor namjerava izgraditi objekt tlocrtne površine cca 4.000 m2, a vrijednost investicije procijenjena je na oko 3,5 milijuna eura, od čega za izgradnju hale 2,5 milijuna eura, a ostatak u nabavu najsuvremenije opreme i sofisticiranih uređaja.
Po završetku investicije sjedište tvrtke bi se prebacilo na Gospodarsku zonu Kukuzovac, dodatno zaposlilo 30 radnika, uz istovremeno prebacivanje radne snage iz sadašnjeg proizvodnog pogona, u kojem je trenutno zaposleno 126 radnika.
Također, investitor je izrazio interes za uspostavljanjem suradnje sa srednjim školama na području Grada Sinja, koje školuju kadrove upravo one struke i profila koje u proizvodnom procesu zapošljava investitor.
Podsjetimo, Ivan Kljaković Gašpić, višestruki je olimpijac u jedrenju, trostruki europski prvak u klasi Finn, te srebrni i brončani sa svjetskih prvenstava.
Kljaković Gašpić je rekao kako “Rand Shipyard” ima vrlo veliki porast u proizvodnji, iza nje stoji vrhunska struka, širi svoje tržište, a stekli su i sve preduvjete za budući uspjeh.
Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, direktorica Gospodarske zone Kukuzovac Dijana Breko, gradski vijećnik Frano Boko i Igor Marasović.

Povezani članci

Back to top button