Vijesti

Potpisan Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području gradova i općina bivše Općine Sinj

Danas 8. travnja 2020. godine, gradonačelnici i načelnici bivše Općine Sinj potpisali su Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području gradova Sinj, Trilj, Vrlika i općina Hrvace, Otok i Dicmo.

Temeljem Sporazuma općine i gradovi zajednički će koordinirati poslove i aktivnosti djelovanja sustava civilne zaštite u protuepidemijskim mjerama i aktivnostima protiv korona virusa, te su ujedno osnovali Koordinaciju stožera civilne zaštite, koja objedinjava postojeće Stožere civilne zaštite gradova i općina. Koordinaciju Stožera civilne zaštite sačinjavanju načelnici i zamjenici načelnika postojećih Stožera civilne zaštite. Najvažnija stavka Sporazuma je da se sve mjere civilne zaštite odnose na građane na području djelovanja Koordinacije, uključivši i mogućnost slobodnog kretanja, unutar granica Koordinacije, bez izdavanja propusnica.

Cilj je mjere je građanima s ovih područja olakšati neophodna  kretanja na  područje „bivše Općine Sinj“, budući je velik broj ovdašnjih stanovnika egzistencijalno vezan za susjednu općinu ili grad, imaju članove obitelji o kojima skrbe, te drugu imovinu i poljoprivredna zemljišta  izvan svoga mjesta prebivališta i slično.

U tom smislu danas je nakon potpisivanja Sporazuma od Stožera civilne zaštite RH zatražena suglasnost na Sporazum i njegovu provedbu od utorka 14. travnja 2020. godine, a po zaprimljenom očitovanju Nacionalnog stožera i eventualnom odobrenju te datuma početka nove regulacije, javnost će o tome biti pravovremeno obaviještena.

20200408152735

20200408152736

scan_zahtjev odobrenje gradonaečlnica

Povezani članci

Komentara

  1. Ovako se može ustrojiti i kompletna lokalna samouprava, da bude jedna jedinica a ne da imamo 6 knezova svaki sa svojim dvorjanima koji su tu kao servis građanima (i seljanima, naravno).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close