Vijesti

Potpisan ugovor o izgradnji pretovarnih stanica Zagvozd, Sinj i Brač

Direktor Regionalnog centra čistog okoliša Ivan Vukorepa i predstavnik izvođača radova, tvrtke TEHNO-ELEKTRO d.o.o. Ivica Prodanović, potpisali su u srijedu Ugovor za građenje tri pretovarne stanice u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Radi se o stanicama Zagvozd, Sinj i Brač, a služit će za dnevno prikupljanje otpada iz obližnjih jedinica lokalne samouprave.

„Pretovarne stanice su jako bitan segment kružnog zbrinjavanja otpada. Naime, RCČO kao regionalni centar je krajnja točka zbrinjavanja otpada. Ono što mi odvojimo na kućnom pragu će najprije završavati u pretovarnim stanicama, a zatim će brigu o otpadu preuzeti RCČO“, izjavio je župan Blaženko Boban.

Direktor RCČO-a Ivan Vukorepa smatra kako je potpisivanje ovih ugovora kruna svih napora koje su posljednjih mjeseci uložili u provedbu ovoga projekta. „Javnu nabavu za izgradnju prve faze samoga Centra smo raspisali u srpnju prošle godine, a sada smo potpisali ugovore za pretovarne stanice, također nakon provedene javne nabave. Moram istaknuti kako su obje javne nabave prošle bez žalbi, što nam je omogućilo da u rekordnim rokovima provedemo postupak i evaluaciju ponude“, istaknuo je Vukorepa

„Trudit ćemo se opravdati ukazano povjerenje i napraviti projekt u traženim rokovima maksimalno kvalitetno. Svakako je ovo hvale vrijedan projekt i treba ga pozdraviti jer je briga za čist okoliš briga za našu budućnost i našu djecu“, izjavio je Ivica Prodanović iz tvrtke Tehno-elektro d.o.o.

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mile Horvat ističe kako je obaveza do 2035. godine smanjiti stopu odlaganja na 10%. „To je vrlo ozbiljan zadatak za cijelo društvo i cijelu Republiku Hrvatsku. Zato je ovo jedan u nizu projekata za koje mislimo da je rješenje u tom pravcu“, rekao je Horvat i apelirao na sve sudionike da se ovaj posao što kvalitetnije završi i da se krene u edukaciju stanovništva.

Povezani članci

Back to top button