Vijesti

Potpisani ugovori između Ministarstva i EU fondova, SD županije i županijskih srednjih škola

U zgradi Splitsko-dalmatinske županije potpisana 4 ugovora koji se odnose na pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova županijskim srednjim školama, županijskom Domu zdravlja i za projekte Grada Solina. Danas potpisani ugovori se odnose na pomoć Ministarstva spomenutim ustanovama i institucijama za njihovo učešće u različitim EU projektima iz područja školstva, primarne zdravstvene zaštite, zaštite prirode i zaštite kulturne baštine.

Kao primjer odlične pripreme projekata treba istaknuti našu srednju Turističko-ugostiteljsku školu iz Splita, na čelu s ravnateljem Ivom Bilićem, čiji projekt vrijedan 97 milijuna kuna, je u kandidaturi valoriziran sa 100/100 bodova. Danas su kao pomoć za učešće u projektu od Ministarstva dobili 10 milijuna kuna. I druga naša srednja škola, Obrtna tehnička škola, na čelu s ravnateljem Milivojem Kalebićem, jeza učešće u projektu dobila 1,4 milijuna kuna. Posebno me raduje što se, današnjim potpisivanjem ugovora, omogućuje nastavak projekta “Skriveni habitat” na području općine Dugopolje. Za ovaj projekt bio je poništen natječaj, morali smo ga preprojektirati, i sa ovih 6 milijuna 140 tisuća kuna, možemo nastaviti s radovima odnosno privoditi radove završetku – sipao je “iz rukava” podatke župan, dodajući detalje vezane za  tri projekta za očuvanje i stavljanje u funkciju kulturne baštine na području Grada Solina: – Za projekt ljetne pozornice Gradina u Solinu danas je potpisan ugovor vrijedan 2 milijuna 240 tisuća kuna, a što je sve napravljeno svi se možete uvjeriti ako dođete ovih dana posjetiti bar neki od niza kulturnih događanja u okviru proslave Dana Grada Solina. Drugi projekt su arheološki lokaliteti Rižinice za koji je danas osigurano dodatnih 340 tisuća kuna te na kraju ugovor vrijedan 700 tisuća kuna za projekt na malom Glorijetu koji se odnosi na izgradnju Turističke zajednice i novih  turističkih sadržaja grada Solina. Na koncu je župan zahvalio još jedanput ministrici Tramišak, ne samo za današnje ugovore, nego za kontinuiranu potporu našoj razvojnoj agenciji RERA-i, svim upravnim odjelima Županije, našim lokalnim samoupravama i drugim institucijama i privatnim inicijativama.

Ministrica Nataša Tramišak je zahvalila županu i njegovim suradnicima kao i ravnateljima škola i Doma zdravlja na usklađenom radu i praćenju projekata od izrade do izvedbe istih. Naglasila je da je krajnji rok dovršetka svih projekata iz omotnice 2017.-2021. godine, kraj 2023. godine. –Ukupna vrijednost ugovorenih projekata na području SD županije je 6,7 milijardi kuna, što samo po sebi govori o predanom radu i angažmanu svih uključenih u izradu i provedbu različitih projekata koji se tiču održivog razvoja, vodoopskrbe, odvodnje vode, zbrinjavanja otpada i svega potrebnog za podizanje kvalitete života na otocima, u Zagori i na području cijele županije – kazala je ministrica te dodala kako će tijekom dana, uz sve o čemu je govorio župan Boban, danas na otoku Hvaru predstaviti nacrt Nacionalnog Plana razvoja otoka koji će biti strateški okvir za financiranje budućih projekata za naše otočane. Potpisat će i nove ugovore vezane za izgradnju infrastrukture potrebne za predškolski odgoj i obrazovanje na otoku Hvaru, 4 milijuna kuna i na otoku Braču, 3 milijuna kuna.

Uz župana Bobana i ministricu Natašu Tramišak, sastanku su nazočili: Stipe Čogelja, zamjenik župana, Tomislav Đonlić, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport, Matea Dorčić, pročelnica UO za turizam i pomorstvo (projekt “Skriveni habitat”),  Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja SDŽ (projekt “Primarna zdravstvena zaštita”), Jozo Sarač, ravnatelj JU za koordinaciju i razvoj SDŽ „RERA“ kao i potpisnici ugovora: Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Grada Solina, Milivoj Kalebić, ravnatelj Obrtne tehničke škole Split i Ivo Bilić, ravnatelj  Turističko ugostiteljske škole Split.

Povezani članci

1 Komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button