Vijesti

Potpisani ugovori s poduzetnicima početnicima s područja Splitsko-dalmatinske županije

142 poduzetnika početnika s područja Splitsko-dalmatinske županije u srijedu su potpisala ugovore za sredstva koja su im odobrena u sklopu Programa potpore osnivanju malog gospodarstva na području Splitsko-dalmatinske županije 2023.

Sredstva su odobrena i Luki Ujeviću iz okolice Imotskoga. “Dobio sam 3.971 eur, što je maksimalan iznos koji mi je mogao biti odobren. Bavit ću se iskopima i prijevozom, a s radom sam počeo još prije nekoliko mjeseci. Odobrena sredstva puno će mi pomoći u razvoju moga poslovanja”, navodi ovaj poduzetnik.

Josipu Baraću iz Sinja Županija je također odobrila potporu u sklopu ovoga programa. “Odobreno mi je oko 3.700 eura, a bavim se printom i dizajnom”, rekao je ovaj Sinjanin, koji će novac iskoristiti za kupnju novoga stroja.

Župan Blaženko Boban ističe kako se na ovogodišnji javni poziv za prijavilo dvostruko više kandidata nego prošle godine. “To me posebno veseli jer smo imali nešto manje od 500 valjanih prijava. Sredstva u proračunu planirali smo prema prošlogodišnjim prijavama, a uskoro nas očekuje i rebalans pa se nadam da će najesen biti osigurana sredstva i za veliki dio poduzetnika kojima danas nismo uručili ugovore”, izjavio je župan.

Program potpore osnivanju malog gospodarstva na području Splitsko-dalmatinske županije provodi se kroz dvije mjere – poduzetnici početnici i žene poduzetnice, a današnji potpisnici ugovora dolaze s cijeloga područja Splitsko-dalmatinske županije. Konferenciji za medije u povodu potpisivanja ugovora nazočili su i pročelnik Kabineta župana Davor Pavić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Anđelko Katavić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button