Vijesti

Potpisano šest predugovora za zemljišta na GZK

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj potpisao je danas 6 predugovora o kupoprodaji građevinskog zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac čije su ponude na natječaj objavljen 23. listopada 2023. godine ocijenjene kao najpovoljnije. To su:

PROGRESSIVE MODE j.d.o.o. iz Sinja, Glavice 335, OIB: 13522997135 za kupnju nekretnine u Gospodarskoj zoni Kukuzovac – Sinj, koja se prema grafičkom prikazu UPU-a GZK nalazi u prostornoj cjelini 16 parcela broj 113, površine 4.714 m².
Na parceli za koju se natjecao, investitor namjerava izgraditi proizvodno-skladišnu halu površine cca 800 m². Investitor je već kupio jednu parcelu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, za čiju je izgradnju ishodio pravomoćnu građevinsku dozvolu, a zbog povećanja obima proizvodnje i ugovorenih poslova iskazao je potrebu za još jednom parcelom. Ukupna ulaganja u izgradnju objekata procjenjuju se na više od 650.000,00 €, a planirana izgradnja je u roku od dvije godine.
Firma se bavi projektiranjem. Izradom i montažom namještaja po mjerama kupaca, a poslovni partneri su iz različitih branši poslovanja, ugostiteljstvo, hoteli, privatne kuće, saloni namještaja i ostalo. Trenutno je u tvrtki zaposleno 10 radnika i planira zaposliti još najmanje tri radnika.

 

CLEAN TEAM d.o.o. iz Splita, Hercegovačka 26, OIB: 50360318034 za kupnju nekretnine u Gospodarskoj zoni Kukuzovac – Sinj, koja se prema grafičkom prikazu UPU-a GZK nalazi u prostornoj cjelini 15 parcela broj 112 površine 6.196 m².

Društvo je registrirano za poslove proizvodnje deterdženata i sapuna, te pakovanje istih. Ponuditelj je već zaključio kupoprodajni ugovor za nekretninu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac i za istu ishodio građevinsku dozvolu za izgradnju proizvodne hale za proizvodnju i pakovanje deterdženata i sapuna, te započeo s izvođenjem zemljanih radova. Na parceli za koju je stavio ponudu namjerava izgraditi skladišnu halu jednim dijelom za smještaj plastične ambalaže u kontejnerskim varijantama, a u ostatku za skladištenje gotovih proizvoda i kartonske ambalaže i praznih IBC kontejnera zapremnine 1000 litara. Društvo zapošljava dva radnika a s realizacijom investicije zaposlili bi još 3 radnika.

Predviđeni rok izgradnje objekta je do početka 2026. godine.Društvo je registrirano za poslove proizvodnje deterdženata i sapuna, te pakovanje istih. Ponuditelj je već zaključio kupoprodajni ugovor za nekretninu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac i za istu ishodio građevinsku dozvolu za izgradnju proizvodne hale za proizvodnju i pakovanje deterdženata i sapuna, te započeo s izvođenjem zemljanih radova. Na parceli za koju je stavio ponudu namjerava izgraditi skladišnu halu jednim dijelom za smještaj plastične ambalaže u kontejnerskim varijantama, a u ostatku za skladištenje gotovih proizvoda i kartonske ambalaže i praznih IBC kontejnera zapremnine 1000 litara. Društvo zapošljava dva radnika a s realizacijom investicije zaposlili bi još 3 radnika.

Predviđeni rok izgradnje objekta je do početka 2026. godine.

Obrt za izgradnju i usluge TELEKOMUNIKACIJE iz Sinja, Ivaniša Nelipića 31, vlasnik Dražan Mušterić iz Sinja za kupnju nekretnine u Gospodarskoj zoni Kukuzovac – Sinj, koja se prema grafičkom prikazu UPU-a GZK nalazi u prostornoj cjelini 14, parcele broj 94, površine 3.660 m2.

Obrt posluje od 1995. godine i ima prijavljenih 14 radnika. Od početka se bavi građevinskom djelatnošću, gradnjom ostalih građevina niskogradnje, poput izgradnje nogostupa, sanacije, rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže, izgradnjom pristupnih prometnica, građevinskih radova na građevinama stambene namjene i drugo.

Na parceli za koju se natjecao namjerava izgraditi poslovni objekt, a vrijednost investicije će biti cca 100.000,00 eura, sve u roku dvije godine.

Obrt za proizvodnju betonskih proizvoda i prijevoz BETONARA GIZDIĆ iz Sinja, Lumbinov most 29, vlasnik Ante Gizdić iz Klisa, za kupnju nekretnine u Gospodarskoj zoni Kukuzovac – Sinj, koje se prema grafičkom prikazu UPU-a GZK nalazi u prostornoj cjelini 16, parcela broj 117 površine 5.828 m².

Obrt je osnovan 2003. godine i od tada posluje bez prekida.

Osnovna djelatnost je proizvodnja proizvoda od betona, proizvodnja gotove betonske smjese i cestovni prijevoz robe.

U Gospodarskoj zoni Kukuzovac već je zaključio kupoprodajni ugovor radi izgradnje postrojenja za proizvodnju betona, objekt za skladištenje gotovih proizvoda i pistu za proizvodnju betonskih blokova. Zbog zadovoljenja uvjeta propisanih UPU-om Gospodarske zone Kukuzovac ne može zadovoljiti sve potrebno za izgradnju svih planiranih sadržaja, pa namjeravaju na parceli za koju su stavili svoju ponudu izgraditi pistu za proizvodnju betonskih elemenata kao i objekt za skladištenje istih.

Zapošljavaju 14 radnika a realizacijom investicije zaposlili bi još jednog radnika.

Rok izgradnje objekta na navedenoj parceli bio bi dvije godine od potpisivanja predugovora.

U izgrađenom objektu zaposlit će 4-5 radnika u punom radnom vremenu.

MODULARITY d.o.o. iz Splita, Kopilica 62, OIB: 63558119658, za kupnju nekretnine u Gospodarskoj zoni Kukuzovac – Sinj, koja se prema grafičkom prikazu UPU-a GZK nalazi u prostornoj cjelini 6, parcele broj 25, površine 4.104 m².

Društvo je osnovano 2022. godine, a osnovna djelatnosti opremanje logističko-skladišnom opremom te prodajom ledomata, kao i servisiranjem prodane opreme.

Posluju u zakupljenom poslovnom prostoru u Brnazama, a posluju na području cijele Hrvatske, Slovenije, BIH, Srbije…

Predviđeno ulaganje je u izgradnju multifunkcionalnog objekta koji bi se sastojao od prodajno-izložbenog dijela, uredskih prostorija, skladišnog i proizvodnog dijela.

Kao novoosnovana tvrtka trenutno upošljava jednog radnika a u slučaju realizacije investicije, u narednih 3-5 godina zaposlili bi još 5-10 radnika.

Planirani rok početka obavljanja djelatnosti je 24 mjeseca od objave natječaja.

VIOLETA d.o.o. iz Sv. Ivana Zelina, Obrež Zelinski 55, Donja Zelina, OIB:62874063131 za kupnju nekretnine u Gospodarskoj zoni Kukuzovac – Sinj, koje se prema grafičkom prikazu UPU-a GZK nalazi u prostornoj cjelini u prostornoj cjelini 3, broj parcela 11 i 12 ukupne površine 16.026 m².

Društvo je osnovano 2005. godine kao dio grupacije VIOLETA iz Gruda, BIH, osnovane 2001. godine.

Društvo je s ograničenom odgovornošću i temeljnim kapitalom od 14.514.840,00 eura, a uz osnovnu djelatnost proizvodnje higijenskih proizvoda obavlja i ostale djelatnosti između ostalog izvoz/uvoz, distribuciju partnerskih brendova, transport i ugostiteljstvo, a od 2022. godine ušli su i u segment proizvodnje u konditorskoj industriji, kupovinom brenda „Lasta“ Čapljina i započeli s radom u novom pogonu – Tvornica keksa i vafla Lasta Čapljina.

Grupacija Violeta danas u Hrvatskoj, BIH i Sloveniji zapošljava 1.125 radnika od čega u Hrvatskoj 264, a u distributivnom centru u Gospodarskoj zoni Kukuzovac 16 radnika, te još 18 u poslovnici Split.

Naime, Violeta d.o.o. od 2013. godine posluje u poslovnici u Sinju u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, na parceli površine 6.100 m², u objektu površine cca 1.500 m².

Zadovoljni općenitim poslovnim ambijentom u poslovnoj zoni Kukuzovac i zbog stalnog povećanja asortimana i potrebe za povećanjem skladišnih prostora, uprava društva donijela je poslovnu odluku o gradnji novog suvremenog poslovnog centra za regiju Dalmacije upravo na području Grada Sinja, te ostaju otvoreni za svaki mogući razvoj dugoročno na području Gospodarske zone Kukuzovac.

U prostornoj cjelini 3, broj parcela 11 i 12, ukupne površine 16.026 m², društvo Violeta d.o.o. planira izgradnju poslovno skladišnog objekta – distributivni centar za Dalmaciju, prema inicijalnom idejnom rješenju ukupne površine od cca 3.000 m², a vrijednost planirane investicije prema preliminarnim izračunima iznosi oko 1.500.000,00 eura.

Novčana sredstva za izgradnju poslovnog objekta već su osigurana i iz vlastitih su sredstava i u novoizgrađenom objektu planiraju zaposliti još 17 radnika.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button