Vijesti

Potpore za poduzetnike početnike: “Vrata Županije su vam i dalje širom otvorena”

Ukupno 232 korisnika programa za poduzetnike početnike i žene poduzetnice danas su u Splitsko-dalmatinskoj županiji potpisala ugovore kojim im Županija osigurava potporu za njihovo poslovanje. Ovo je druga faza potpisivanja ugovora iz ovogodišnjega javnoga poziva, nakon što su rebalansom proračuna osigurana sredstva za sve prijavitelje koji su udovoljili uvjetima javnoga poziva. Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban pozvao je poduzetnike da se i dalje prijavljuju na programe koje Županija provodi.

„Današnjim potpisnicima ugovora vrata Splitsko-dalmatinske županije su i dalje otvorena za sve druge aktivnosti koje provodimo“, poručio je župan Boban. „Korisnici s područja Splita mogu dobiti do 20 tisuća kuna, odnosno 50% opravdanosti sredstava, a ako imaju više od 50 godina, mogu dobiti 30 tisuća kuna. Ako su prijavitelji s područja Zagore, mogu dobiti 30 tisuća kuna, a za prijavitelje iz Zagore koji imaju više od 50 godina, osiguran je iznos do 50 tisuća kuna“, rekao je župan i dodao kako osobe s invaliditetom mogu dobiti 50 tisuća kuna, neovisno s kojeg područja Splitsko-dalmatinske županije dolaze.

Ina Ramljak je obrtnica iz Solina kojoj je ovo treća odobrena potpora za pokretanje poslovanja. „Dobila sam potporu Grada Solina koji svake godine ulaže u obrtnike i poduzetništvo. Dobila sam i potporu HZZ-a za samozapošljavanje i sad sam dobila potporu Županije. U mom slučaju, meni kao malom obrtniku potpora Županije jako puno znači jer si mogu jako puno pomoći. Možda je malo većim tvrtkama to kap u moru, a meni kao malom obrtniku je ovo jako puno“, rekla je Ramljak.

Svi ovogodišnji korisnici potpora i dogodine se mogu javiti na javni poziv koji će se raspisati, uz uvjet da u svojim poslovnim subjektima zaposle još jednu osobu.

Povezani članci

Back to top button