Vijesti

Potpore za sinjske poljoprivrednike

Grad Sinj objavio je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti iz Programa potpora poljoprivredi na području Grada Sinja za razdoblje 2022.-2025., u 2022. godini.

Podnošenje prijava započinje 3. lipnja 2022. godine od 8:00 sati, a traje do utroška sredstava, odnosno do objave Odluke o zatvaranju ovog Javnog poziva. Prijave podnesene prije ili poslije propisanog roka, smatrat će se nepravovremene i bit će odbačene. Stoga je važno naglasiti da se prijave ne podnose prije navedenog roka.

Zbog povećanog interesa poljoprivrednika za bespovratnim sredstvima na prijedlog gradonačelnika Mira Bulja, Grad Sinj je u 2022.g. povećao iznos potpore poljoprivrednicima sa 700.000,00 na ukupno 1.000.000,00 Kn (1 milijun kuna).

Od toga je 200.000,00 kn namijenjeno je za novu podmjeru 1.9. Potpora primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i otkupu mlijeka, mesa i povrća, otkupljenim od strane ovlaštenog otkupljivača.

Javni poziv za ovu pod mjeru objavit će se krajem godine, a korisnici moraju priložiti uz Osnovnu dokumentaciju još i dodatnu:

  1. Presliku računa o otkupu poljoprivrednih proizvoda od ovlaštenog otkupljivača.
  2. Presliku Ugovora s otkupljivačem
  3. Dokaz o proizvodnji na vlastitim gospodarstvu.

Tekst Javnog poziva, Program i potrebni obrasci objavljeni su na službenoj internetskoj stranici Grada Sinja, a mogu se preuzeti i osobno u Gradu Sinju.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button