Vijesti

“Potres” u OŠ Marko Marulić – održana vježba evakuacije

U Osnovnoj školi Marko Marulić održana je vježba evakuacije u slučaju potresa. Prema edukaciji o postupanju u slučaju potresa održanoj drugi sat u jutarnjoj i podnevnoj smjeni, učenici su se smjestili ispod klupa rukama štiteći glavu, a nakon završetka sirene koja je „glumila“ potres, mirno su s učiteljima i učiteljicama napustili školsku zgradu i okupili se na dogovorenom mjestu na školskim igralištima.

Kako nam je rekao u.z. ravnatelja škole Marko Križanac, ovakve vježbe su zakonski obvezne, a nažalost aktualni potresi u Turskoj i Siriji  i nedavni potresi na području Hrvatske uvijek pozivaju na oprez. Ove vježbe se rade kontinuirano u ovoj školi.

  • Sama vježba je provedena prema Protokolu evakuacije u slučaju potresa. Učenici su upoznati s planom i načinima spašavanja te su vježbu odradili u svojim učionicama i dvorištu škole. U vježbi su sudjelovali svi učenici, učitelji i djelatnici Škole. Na kraju provedene vježbe konstatirano je da su rezultati vježbe evakuacije vrlo dobri – zaključuje Križanac.

 

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button