TemeVijesti

“Potres” u OŠ Marko Marulić – održana vježba evakuacije

U Osnovnoj školi Marka Marulića održana je vježba evakuacije u slučaju potresa. Prema edukaciji o postupanju u slučaju potresa održanoj četvrti sat u jutarnjoj i podnevnoj smjeni, učenici su se smjestili ispod klupa rukama štiteći glavu, a nakon završetka sirene koja je ‘glumila’ potres, mirno su s učiteljima i učiteljicama napustili školsku zgradu i okupili se na dogovorenom mjestu na školskom igralištu.

Kako nam je rekao ravnatelj škole Marko Križanac, ovakve vježbe su zakonski obvezne, a nažalost potresi koji pogađaju područje Hrvatske i šire, uvijek pozivaju na oprez. Ove vježbe se rade kontinuirano u OŠ Marka Marulića.

‘Sama vježba je provedena prema Protokolu evakuacije u slučaju potresa. Učenici su upoznati s planom i načinima spašavanja te su vježbu odradili u svojim učionicama i dvorištu škole. U vježbi su sudjelovali svi učenici, učitelji i djelatnici škole, a na kraju provedene vježbe konstatirano je da su rezultati vježbe evakuacije vrlo dobri’, zaključuje ravnatelj Križanac.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button