SportTeme

Povećan dohodovni cenzus za oslobađanje od plaćanja članarina

Upravni odbor Zajednice športskih udruga Grada Sinja, na redovnoj sjednici donio je odluku o povećanju dohodovnog cenzusa za oslobađanje djece i mladih iz obitelji slabijeg imovinskog statusa od plaćanja mjesečne članarine za treniranje. Sukladno Odluci, dohodovni cenzus po članu obitelji povećava se s 1.500,00 kuna na 2.000,00 kuna.

Predsjednik Zajednice Josip Malbaša ističe kako je odluka za klubove obvezujuća bili stalni ili privremeni članovi, a svi eventualni korisnici mjere dužni su dostaviti klubu u kojem treniraju ( diskretno treneru), ili Zajednici športskih udruga Grada Sinja (prostorija iznad Hit radija, nasuprot Gradske knjižnice ) izjavu o broju članova obitelji (za djecu rodni list, a za roditelje preslik OIB-a), za zaposlene roditelje prosjek primanja, temeljem kojeg će se utvrditi mogućnost korištenja navedene mjere, te potvrdu o nezaposlenosti ukoliko su jedan ili oba roditelja nezaposlena.

Cilj mjere je osloboditi što veći broj građana Sinja slabijeg imovinskog stanja obveze plaćanja mjesečne članarine, sve u svrhu jednakih mogućnosti treniranja za svu djecu.

Zajednica športskih udruga Grada Sinja će za svu djecu iz navedene mjere osigurati novčana sredstva za kupnju sportsku opremu za vježbanje kroz poseban program u proračunu sporta za 2022. godinu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button