Vijesti

Povećanje jednokratne pomoći za novorođenčad

Gradonačelnik Ivan Šipić donio je odluku o visini iznosa jednokratne novčane pomoći roditeljima novorođene djece s prebivalištem na području Grada Trilja za 2021. godinu.

U skladu s pronatalitetnom politikom Grada Trilja utvrđeni su iznosi jednokratne novčane pomoći roditeljima za svako novorođeno dijete. Tako će roditelji za prvo novorođeno dijete dobiti 4 tisuće kuna, za drugo 5, za treće 7, za četvrto i peto po 9, za šesto i sedmo po 12 te za osmo i više novorođeno dijete po 18 tisuća kuna.

Riječ je o značajnom povećanju naknada za novorođenu djecu. Naime, prošle godine je za prvo novorođeno dijete pomoć iznosila 3 tisuće kuna, a za drugo 4, za treće novorođeno dijete roditelji su dobivali 5, a za četvrto i peto 7 tisuća kuna. Roditeljima je za šesto i sedmo novorođenče isplaćivana pomoć od 10 tisuća, dok je za osmo novorođeno dijete isplaćivano 15 tisuća kuna.

Utvrđeni iznos jednokratne novčane pomoći isplaćivat će se za svako novorođeno dijete rođeno od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine.

banner

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button