Kultura

Povijesna postrojba kohorta Delmata iz Sinja na 25. Susretu povijesnih postrojbi Hrvatske u gradu Karlovcu

Udruga PKD Gaj Laberije je 9. srpnja 2022. godine sudjelovala na 25. Susretu povijesnih postrojbi Hrvatske u gradu Karlovcu povodom rođendana grada Karlovca.

Karlovačka građanska garda bila je domaćin susreta povijesnih postrojbi Hrvatske, na koji se odazvalo 20 postrojbi. U sklopu susreta svečano je otvorena i Šetnica Karlovačke građanske garde, a na njenom je početku postavljena i infografika koja govori o povijesti Karlovačke garde.

Susret je nastavljen svečanim postrojavanjem ispred zgrade gradske uprave, a nakon smotre i predaje prijavka gradonačelniku Damiru Mandiću održan je i prijem  u Gradskoj vijećnici.

I ovom prilikom zapovjednik Emil Črne zaželio je gostima dobrodošlicu i zahvalio na dolasku. Gradonačelnik Mandić je napomenuo da smo u današnje vrijeme često orijentirani na negativno, a povijesne su postrojbe ono pozitivno.

–Kao pripadnici povijesnih postrojbi vi ste ono lijepo, dobro i pozitivno o čemu treba govoriti i ono što treba predstavljati i s te strane kako se često zahvalim svojoj ekipi tako zahvaljujem i vama što odvajate vrijeme za ovu aktivnost. Najbolje znate da je to zahtjevno, a znam da je i zabavno, ali treba i vremena i truda da bi to bilo na najvišem nivou, poručio je Mandić.

Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić svim su postrojbama uručili zahvalnice i simbolične poklone, a nakon zajedničke fotografije svih sudionika susreta povijesne su se postrojbe pridružile svečanom defileu sudionika 23. Međunarodnog festivala folklora središtem grada.

PKD Gaj Laberije i Udruga nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata zajedno su predstavili Povijesnu postrojbu “OSINIUM” Kohortu Delmata

Projekt se realizira uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Sinja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button