Vijesti

Poziv bivšim radnicama Dalmatinke na sudjelovanje u projektu ”’skrojene budućnosti?”

Tehnički muzej Nikola Tesla iz Zagreba uputio je javni poziv svim zainteresiranim radnicama tvornice Dalmatinka da im se pridruže na radionicama na kojima će se razgovorati o Dalmatinki, te će se pokušati rekonstruirati (po sjećanju) radni proces na strojevima.

Participativni kulturno-umjetnički projekt „Skrojene budućnosti?“ usmjeren je na osnaživanje osoba 54+ kroz sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima osmišljenim s ciljem pružanja znanja, informacija i aktivnosti na temu tekstilne industrije.

Već više od godinu dana stručni tim radi na snimanju umjetničkog filma na temu Dalmatinke koji će široj publici biti predstavljen na otvaranju izložbe ”Skrojene budućnosti?”. Za potrebe snimanja filma umjetnicima je neophodna pomoć bivših radnica koje još uvijek čuvaju od zaborava radne procese i postupke na Dalmatinkinim strojevima.

Radionice će se održati u srijedu (17.10) u 16.00 sati, i u petak (19.10) u 10.00 sati ujutro u potkrovlju Galerije Sikirica. U suradnji s radnicama pregledat će se dosadašnje snimke tvornice i razgovarati o montaži filma, snimat će se poneke zanimljive priče i uspomene, nazive strojeva i objašnjenja čemu je služio pojedini stroj.  Zatim će se video kamerom snimiti pokreti ruku za umjetnički film o Dalmatinki.

Iz Tehničkog muzeja nadaju se pozitivnom odazivu radnica. Prijaviti se možete na broj mobitela 091/573 0082 (Kosjenka Laszlo Klemar, voditeljica projekta) i na 098/9141741 (Dragana Modrić, voditeljica Galerije Sikirica).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button