Vijesti

POZIV građanima za dostavu prijedloga lokacija za provedbu 24-satne akcije nadzora alkohola i droga u cestovnom prometu

Prijedlozi lokacija se mogu dostaviti putem mail-a na adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr i putem telefaksa na broj 021/307-399

Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2023.godinu na području država članica Europske unije održat će se pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga, pa tako i na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske dana 17. lipnja (subota) od 07,00 sati do 18. lipnja (nedjelja) 07,00 sati i to na odabranim lokacijama.

Provođenje nadzora predviđeno je na način da se odredi što je veći broj promjenjivih lokacija, u čiji se odabir kao i prethodnih godina mogu uključiti i sami građani sa svojim prijedlozima. Stoga, pozivamo građane da se uključe u provedbu akcije na način da nam predlože lokacije, odnosno mjesta na kojima bi tijekom akcije policijski službenici trebali obavljati nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.

Predložene lokacije trebale bi biti one za koje se smatra da na njima vozači sudjeluju u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga, a nadzor se provodi u cilju smanjenja prometnih nesreća i povećanja sigurnosti u prometu. Prijedloge s naznakom „Prijedlog lokacije nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga“, građani mogu dostaviti do 10. lipnja putem mail-a na adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr i putem telefaksa na broj 021/307-399.

Svi pristigli prijedlozi građana bit će analizirani, nakon čega će biti izabrane lokacije pogodne za akciju nadzora sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.

Cilj akcije je unaprijediti stanje sigurnosti prometa na cestama.

Povezani članci

Back to top button