Vijesti

Poziv na besplatne filmske radionice „Samo nebo nam je granica“ za starije od 54 godine

Udruga Bacači Sjenki iz Zagreba zajedno sa svojim partnerima Kulturno umjetničkim središtem iz Sinja te Kulturno prosvjetnim društvom “Sloga“ iz Pakraca provode inovativne filmske radionice “Samo nebo nam je granica”. Program besplatnih filmskih radionica „Samo nebo nam je granica“ namijenjen je polaznicima starijim od 54 godine koji uz pomoć iskusnih voditelja iz svijeta filma promišljaju film i medije iz više motrišta te upoznaju sve ono što ne vidimo dok gledamo filmove, TV ili dok se zabavljamo računalnim igrama na našim računalima, tabletima ili “pametnim” telefonima. Na radionicama kroz vrlo praktičan rad u opuštenoj atmosferi polaznici se upoznavaju s filmom, od njegovog nastanaka preko filmskih vrsta, planova, zvuka, montaže i svega onog što ne vidimo gledajući film. S ostalim polaznicima dijele svoje  riče, zgode i nezgode, a na osnovu njih kreiraju svoja autentična filmska djela. Osim proučavanja novih medija radionica nudi iskušavanje i u svim onim medijskim sredstvima i sadržajima kojima se služe i zabavljaju današnja djeca.

Kroz zanimljiv, dinamičan i praktičan proces upoznavanja s raznovrsnim medijima i tehničkim pomagalima zajamčena je zabava, stvaralački porivi, nova poznanstva, a moguće su nove suradnje ili možda poslovne prilike. Programom se smanjuje generacijski jaz te mogućnost polaznicima da u zlatnim godinama iskoriste svoje skrivene potencijale, neotkrivene talente te pokušaju ostvariti nedosanjane snove.

Program početnih radionica se za polaznike iz Sinja provodi od 10. – 14. prosinca 2018. u kontinuiranom trajanju od 5 dana, od 9:00 do 15:00 h.

Povezani članci

Back to top button